1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Ribnica

FOTO: Grajski večeri v drugo polovico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.08.2015 10:19

Rribniški poletni festival se je prevesil v drugo polovico. Po uspelih julijskih večerih se ta petek obeta neponovljiv koncert Shirlie Roden s simfoničnim orkestrom Cantabile.

Shirlie Roden je mednarodno uveljavljena odrska umetnica in vodja strokovnih delavnic, ki poučuje uporabo glasu kot izraznega sredstva. Deluje po vsej Evropi, že dve desetletji pa tudi v Sloveniji, kjer je postala cenjena tudi zahvaljujoč enournemu dokumentarnemu filmu z naslovom Pojoče srce: Ambasadorka luči, ki ga je o njej posnela RTV Slovenija. Pri nas je pela na več kot 100 prizoriščih, ki so jo navdihnila k ustvarjanju zgoščenke The Vanishing Lake. Ljubezen do slovenske glasbe jo je spodbudila k ustvarjanju albuma Angelski zvoki, ki ga je posnela s flavtistko Alenko Zupan. Sodelovala je tudi s fotografom Bogdanom Kladnikom ter aranžerjem in producentom Tomažem Kozlevčarjem. Mladinska knjiga je izdala njeno avtobiografijo Pojoče srce ter zbirko meditativnih rekov Glas Tišine. Njeno glasbo odlikujejo pozitivno naravnana besedila, podprta z močnimi melodijami, na teme varstva okolja, borbe za človekove pravice in seveda - ljubezni. Deluje ne le kot glasbenica, temveč tudi kot kot zdravilka z zvokom. Več o Shirlie Roden: www.shirlieroden.com
Simfonični orkester Cantabile je bil ustanovljen decembra 2010 in združuje odlične mlade glasbenike iz vse Slovenije. Orkester sodeluje z že uveljavljenimi solisti, možnost solističnega igranja pa nudi tudi mlajšim glasbenim talentom. Predstavil se je na mnogih koncertnih odrih z zelo raznovrstnim programom in vselej navdušil. Orkester, ki ga vodi ustanovitelj in dirigent Marjan Grdadolnik, pretežno posega po repertoarju klasične in filmske glasbe. Sodeluje s priznanimi glasbeniki, kot sta Gal Gjurin in Bernarda Fink. V sodelovanju z zbori iz Slovenije orkester pripravlja tudi vokalno-instrumentalne projekte, prepoznaven pa je tudi vsakoletni novoletni koncert s poudarkom na glasbi Johanna Straussa ml.