oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Gorenje Kronovo

FOTO: Gričarjevi dobili nov dom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2016 09:21

Družini Gričar z Otočca je leta 2014, v septemberskem hudem deževju hišo zasul zemeljski plaz. Minulo soboto pa so se zbrali pred novim, lepim domom, ki je rezultat velike dobrodelnosti.

Ob tej katastrofi, ki je ni mogel nihče predvideti, niti preprečiti, so se na Območnem združenju RK Novo mesto odločili, da odprejo poseben dobrodelni račun za izgradnjo novega doma družine Gričar. Akcija je bila tudi medijsko objavljena, sredstva so se zbirala na humanitarni prireditvi glasbenika Gašperja Riflja, na humanitarnem pohodu in od vrat do vrat po nekaterih krajih na Dolenjskem.

Kar dolgo je družina iskala novo lokacijo za novi dom in pred enim letom je padla odločitev, da kupijo gradbeno parcelo v Gorenjem Kronovem. Takoj so poprijeli za delo, veliko so pomagali prijatelji, znanci in sorodniki, kolikor so mogli pa so naredili tudi sami. Skupaj z družino Gričar so se obračali na trgovce in obrtnike, da bi pomagali z materialom in storitvami. Redko kje so bili neuslišani.

Na Območnem združenju RK Novo mesto so zbrali 37.040 eur in jih tudi porabili za stroške materiala za izgradnjo in poplačilo nekaterih obrtnikov. Ta sredstva je prispevalo veliko posameznikov, saj so se zbirala tudi od vrat do vrat in 50 podjetij in organizacij ter društev. Najvišji prispevek, fizične osebe je bil 600 eur, podjetja pa 6.000 eur.


V materialu in storitvah se je v akcijo vključilo 23 podjetij; nudili so storitve od meritev, načrta in nadzora, zemeljskih in gradbenih del, inštalacij, keramičarstva, beljenja in prevozov do opremljanja z izdelavo pohištva; pripevali so les za ostrešje, beton, elektro material, strešnike in pesek. Nekatere trgovine so nudile velike popuste.

Gričarjevi se zahvaljujejo vsem, ki ste se vključili v akcijo in prispevali po svojih močeh.