reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Gruzijska ambasada na obisku v NM

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.03.2013 17:23

Letos mineva 20 let vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Gruzijo. Novo mesto je obiskal gruzijski odpravnik poslov gospod Alexander Chkuaseli, ki si je ogledal knjigarno Goga, sprejel pa ga je tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

Novo mesto je danes obiskal gruzijski odpravnik poslov v Sloveniji Alexander Chkuaseli, ki si je najprej ogledal založbo in knjigarno Goga, kjer bo Gruzijska ambasada v sodelovanju z Založbo Goga in ostalimi novomeškimi partnerji organizirala kulturni dogodek maja letos. S tem dogodkom bodo obeležili dvajseto obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Gruzijo.

V knjigarni Goga v maju načrtujejo odprtje fotografske razstave Gruzija in predstavitev knjige Vrhovi levjih barv, ki je izšla pri Založbi Goga. Knjiga je antologija gruzijske kratke proze, ki vsebuje sedem zgodb gruzijskih avtorjev. Ob tej priložnosti je gospod Chkuaseli obiskal tudi butično prodajalno Malamačka, kjer bodo ob tem dogodku prodajali gruzijska vina. Dogodku se bo pridružil tudi Hostel Situla, ki bo na ta dan svojim gostom ponudil gruzijsko kulinariko.


Na sprejemu pri županu Mestne občine Novo mesto Alojziju Muhiču, sta župan in Chkuaseli zastavila smernice nadaljnega sodelovanja med Gruzijo in Slovenijo. Gruzijski odpravnik poslov je zagotovil, da bodo v bližnji prihodnosti Novemu mestu skušali najti najprimernejše gruzijsko mesto, ki bo dolenjski prestolnici tako kulturno kot gospodarsko najbližje za pobratenje