Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Inji in mamici zlatnik z belo štorkljo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2013 11:11

Mala Inja, ki je pokukala na svet 13. marca v novomeški porodnišnici, je prejela zlato popotnico – zlatnik Abanke z motivom bele štorklje.

Porodnišnici v Novem mestu je Abanka ob slovesni otvoritvi nove bančne poslovalnice v Mercator centru Bršljin, 6. februarja, podarila donacijska sredstva. V okviru te donacije se je odločila podariti še zlatnik z motivom bele štorklje mamici in novorojenčku, ki se bo prvi rodil 13. marca v tej porodnišnici. Že ob 2.55 se je rodila deklica Inja. Presrečna mamica Karmen Natlačen iz Novega mesta je bila vesela zlatnika, ki bo ohranjal spomin na veseli dogodek. Minui petek ji ga je predala mag. Dušanka Luzar, vodja prve poslovalnice Abanke v Novem mestu, ki posluje v Novem mestu že od leta 1978.

Zlatnik z motivom bele štorklje je letošnja novost v ponudbi Abanke. Ekskluzivno zanjo so ga izdali Cookovi otoki, kjer je uradno plačilno sredstvo. Zlatnik čistine 999,9 tisočink je izdan v omejeni seriji 5000 kovancev, na voljo pa je v 18 poslovalnicah Abanke po Sloveniji, so še zapisali v sporočilu za javnost.