pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Gradnik

FOTO: Jubilej obeležili s sliko Sv. Florjana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.08.2016 11:39

Prostovoljni gasilci z Gradnika so pretekli konec tedna praznovali okroglo obletnico društva. Na svečanosti ob 30. obletnici delovanja društva so v dar prejeli defibrilator in na pročelju gasilskega doma odkrili sliko Sv. Florjana.

Povabilu na praznovanje se je odzvalo vseh 8 društev iz Gasilske zveze Semič, pobrateno društvo Prostovoljno gasilsko društvo Dol pri Ljubljani, Prostovoljno gasilsko društvo Jugorje, Prostovoljno gasilsko društvo Lokvica in Prostovoljno gasilsko društvo Petrova vas. Na svečanosti je bilo prisotnih 12 društvenih praporov in 87 uniformiranih gasilcev.

Na praznovanju so v častni tribuni gostili: Tovariša Jožeta Malnariča, člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, Tovariša Rudija Kofalta, poveljnika Gasilske zveze Semič, županjo občine Semič ga. Polono Kambič
župnika Jožeta Pavlakoviča, Janka Bukovca in Marjana Kondo.

"Smo najmlajše društvo v Gasilski zvezi Semič. S ponosom povemo, da so bila ta leta zelo ustvarjalna, delovna in uspešna. Zgradili smo si sodoben gasilski dom, vadbeni poligon, nabavili sodobno orodno vozilo in opremo za gašenje, izšolali gasilski kader in osvojili veliko vrhunski rezultatov na tekmovanjih. Z veseljem povemo da je prireditev Jožefovo postala polnoletna.Zastavljene cilje vestno izpeljujemo, drzne ideje negujemo, izzivov se ne ustrašimo, zgodbo o uspehu pa nadaljujemo,"  sporočajo iz društva.


Podelili so tudi priznanja Gasilske zveze Semič in zahvale vsem donatorjem, ki so na kakršen koli način pripomogli k uspehu društva. Program je s pesmijo popestrila članica društva Tjaša Plut, Luka Kambič pa je ob koncu slavja zaigral na harmoniko. Po prireditvi se je nadaljevala gasilska veselica z ansamblom Narcis.

"Gasilke in gasilci PGD Gradnik se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so se udeležili svečane prireditve in veselice, ter tako izkazali zadovoljstvo z našim delom," še sporočajo gasilci.