Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

FOTO: Jubilej Ubčove Ive

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2013 11:20

Včeraj je v krogu svojcev praznovala častitljivih devetdeset let Iva Kastelic, rojena Gliha, »Ubčova Iva« iz Jurčičeve ulice v Žužemberku.

Ob njenem visokem jubileju so ji zaželeli veliko zdravja župan Občine Žužemberk Franc Škufca z delegacijo občinskih mož, predstavniki Društva upokojencev Žužemberk in tukajšnjega Krajevnega odbora Rdečega križa. Življenjska pot Ive je bila težka in preizkušena. Poročila se je leta 1950 z možem Feliksom, poštnim uslužbencem in v novem naselju nad Žužemberkom ustvarila družino. V zakonu sta se jima rodila dva otroka hči Ivica in sin Feli. Življenjsko moč v jeseni življenja pa ji nudijo vnuki David, Špela in Urška ter pravnukinji Nika in Neja Marija je v kraju poznana kot izredna krajanka.

Dolga leta je kot odlična pevka prepevala v cerkvenem pevskem zboru, poznane pa so tudi njene kuharske sposobnosti. Kot odlična kuharica je dolga leta na razstavi suhokranjskih dobrot predstavljala pekovske dobrote in različna ročna dela. Jubilantka je kljub častitljivim letom zelo čila, izjemnega spomina in zdrava. Srečanje s čilo in vedro jubilantko Ivo je bilo polno smeha, prijetnega razgovora s spomini na mladostna leta, zaključili pa so ga z zdravico in prešerno pesmijo z željo, da se vidijo na njeni naslednji, okrogli obletnici.