Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: Juhuhu, počitnice v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.06.2015 11:01

Črnomaljsko Jurjevanjsko drago je danes znova napolnil otroški smeh. Na drugem festivalu "Juhuhu, počitnice!" bodo otroci do večera ustvarjali, se igrali, peli in plesali, ob tem pa tudi naredili dobro delo.

FOTO: Facebook/Smnj na plac/Sara Gregorčič

Festival organizira Društvo Smnj na plac, ki povezuje belokranjske lokalne ustvarjalce in potrebo in z malimi dobrimi deli med Belokranjci znova vzbuja skrb za sokrajane.
 
"Ker verjamemo, da je potrebno čut za soljudi vzbuditi že v otrocih, zanje na vsakem sejmu organiziramo brezplačne ustvarjalne delavnice, predstave, urice pravljic in podobne aktivnosti, na katerih spoznavajo pomen sodelovanja, skrbi za naravo in trajnostnega načina življenja. Otroci so tako postali naši najbolj zvesti obiskovalci, zato smo se lani odločili, da priredimo dogodek, kot ga Bela krajina še ni videla: dobrodelen celodnevni otroški festival," so sporočili iz društva.

Lani so tako zadnjo soboto v juniju v črnomaljski Jurjevanjski dragi skozi dobra dela še bolj tesno povezali našo lokalno skupnost in skupaj z obiskovalci prireditve zbirali sredstva, s katerimi smo osrečili otroke iz vrtca in osnovne šole v Dragatušu.


Ker je bil festival Juhuhu, počitnice med obiskovalci izredno pozitivno sprejet, so se odločili, da ga letos ponovijo.
Danes od 10. do 20. ure tako v Jurjevanjski dragi potekajo ustvarjalne delavnice, spretnostne igre in zabavni programom na in pod odrom.

Tudi tokrat pa je festival dobrodelno obarvan: na njem  s srečelovom, prostovoljnimi prispevki in prispevki za sodelovanje otrok na delavnicah ter v igrah zbirajo donacije za obnovo šolskega igrišča na Vinici.

Obiskovalci prireditve se lahko v zameno za donacijo pomerijo v zabavnih igrah ter se preizkusijo v ustvarjalnih delavnicah, za dobro voljo pa skrbijo glasbeniki in plesalci. Ti za male obiskovalce pripravljajo tudi glasbene in plesne delavnice, ponudniki sladkih dobrot pa bodo na otroške obraze zagotovo pričarali velike nasmehe.

Pogovor z Urško Pogačnik, predsednico društva Smnj na plac