Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: Kača obiskala naš studio

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.06.2016 11:05

Klub sevniških študentov ob sodelovanju Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bio Exo v Sevnici pripravlja razstavo eksotičnih živali, Aleš Abram pa na svoji domačiji v Ledeči vasi pri Šentjerneju Dan odprtih vrat.

V Sevnici – na tamkajšnjem gradu bodo v nedeljo med 10. in 17.uro na ogled številne eksotične živali, vključno s strupenimi kačami. Društvo Bio Exo, ki dvakrat letno pripravlja največjo razstavo eksotičnih živali na ljubljanski Biotehnični fakulteti, dogodek obogati s spremljajočimi dogodki, s katerimi želijo odpraviti predsodke ljudi zlasti pred plazilci, pajki in glodalci. Tudi na sevniškem gradu bosta nedeljsko razstavo pospremili predavanji na to temo, je povedala predsednica društva Bio Exo, Nika Leben.

V Ledeči vasi pri Šentjerneju pa bo Aleš Abram, ki je tudi član društva BioExo in njegov soustanovitelj ter rejec rdečerepih udavov, pripravil dneva odprtih vrat na svoji domačiji. Šentjernejčana, ki smo ga z njegovo Niko spoznali v TV šovu Bitka parov, bo obiskovalce prepričal, da je strah pred plazilci odveč, potrebna pa je previdnost in nežno ravnanje s kačami, zlasti pa pozorno spremljanje njihovega obnašanja.

V studiu pa smo danes gostili tudi rdečerepega udava Džonija, ki je bil precej zvedav, živahen, a prav nič strašljiv. Med pogovorom je »plezal« po radijskih mikrofonih, se spoznaval s slušalkami in tudi radijski ekipi dokazal, da je strah pred kačami nepotreben.


Za sabo je pustil »nočni lev«, kajti ravno pred »nastopom« v radijskem studiu se je – očitno poln pričakovanj – levil. V novi preobleki ga bodo lahko obiskovalci spoznali v soboto in nedeljo na Aleševi domačiji v Ledeči vasi, kjer domuje še kar nekaj »eksotov«. Na obisk in brezplačen ogled lahko pridete med 10. in 19.uro. Tudi razstava na sevniškem gradu bo za obiskovalce brezplačna.

Več v pripetem pogovoru z Alešem in Niko.

Pogovor z mag. Niko Leben in Alešem Abramom