Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Žužemberk

FOTO: Koncert z dobrodelno noto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2012 10:46

V osnovni šoli Žužemberk so pripravili tradicionalni božično novoletni koncert. V bogatem in pestrem programu so sodelovali žužemberški osnovnošolci in gostja Lynn Marie iz Amerike.

(FOTO: Slavko Mirtič)

Številne zbrane je pozdravila ravnateljica Mira Kovač in času, ko najbolj potrebujemo solidarnost, prijateljstvo ter ljubezen poudarila poslanstvo šole na humanitarnem delu. Ne samo besede, dejanja so tista, ki žužemberško šolo postavljajo v zlato sredino šol, ki razvijajo solidarnost, sočutje do tistih, ki so pomoči potrebni. Tako so učenci v minulem in letošnjem šolskem letu zbirali zamaške za ponesrečenega Simona, donirali 200 evrov za boj proti raku, bili botri dvema osnovnošolcema v afriški državi Malawi, sodelovali v projektu Za boljši svet, prispevali 600 evrov v Karitas za poplavljence ter decembra minulo leto zbrali 2861,33 evrov na božičnem bazarju s katerim so pomagali osnovnošolcem in krajanom.


Gromak aplavz sta poželi tudi gostji, nekdanji učiteljici in sodelavki šole Darinka Pirc iz Ivančne Gorice in Ivanka Pelko iz Dolenjskih Toplic. Obe sta v okviru akcije Ljudje odprtih rok med drugim prejeli zahvalno listino za sodelovanje v različnih humanitarnih in dobrodelnih projektih. Učenci in učitelji so pripravili tudi dobrodelni bazar s preko 1500 izdelki, katerih izkupiček bo šel v humanitarne namene.