reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

FOTO: Kraljice in princese silvestrovale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2012 10:08

Na povabilo Vinske kraljice Slovenije Martine Baškovič so se minuli konec tedna zbrala vsa dekleta, ki so funkcijo Vinske kraljice Slovenije že opravljale. Prav tako so se jim pridružile tudi vse dosedanje cvičkove princese.

Manjkala pa niso niti dekleta iz celotne Slovenije, ki nosijo krono na lokalni ravni.

Druženje se je začelo s povabilom na zajtk k 4. cvičkovi princesi - gospodični Zdenki Mirtek iz Gadove peči. Martina je dekleta popeljala tudi mimo nove pridobite Gadove peči - lesenega vlaškega hramčka, ki
stoji ob boku njihovega simobola - prijaznega "gadka," ki se vzpenja in čuva 15.000 litrski sod vina.

Po okrepčanju v zibelki cvička, so dekleta pot nadaljevala v domači občini kraljice - v Brežicah in sicer so odšle iz Gadove peči preko kraljičine Krške vasi do Brežic. Tam so skupaj z Vinsko kletjo Krško, Vina Koper ter vinogradništvom Šerbinek iz Svečine ob strokovni pomoči glavnega enologa največje cvičkove kleti pri nas, gospoda Rudija Kosa pripravile delavnico Mladi in Vino, ki se je odvila v Mladinskem centru.

Na delavnici so morali spoznati sedem odličnih vin iz omenjenih kleti. Prav tako pa so na koncu predlagali kaj bi se lahko v Posavju na področju vinogradništva še spremenilo.

Pot je dekleta vodila naprej v Vinsko klet Krško, kjer so degustirala žametno penino, cvičke in frankinjo. Pri degustaciji pa so se držale pravil kulture pitja in za vsakim vzorcem prigriznile tudi kakšen košček
kruha in sira. Namreč čakal jih je adrenalinski del dneva. Glede na to, da so ob svojem poslanstvu veliko na poti, so se v v centru varne vožnje Raceland odločili dekleta popeljati skozi krajši tečaj varne vožnje.

Še pred tem pa so jih pogostili z odličnimi grande picami v njihovi na novo odprti restavraciji Adrenalina. Dekleta niso imela lahkega dela, saj so opravile vse teoretične vaje, ki jih tudi sicer izvajajo tečajniki varne vožnje. Lastnik dirkališča Domen Staut nam je zaupal, da je vesel, da so se dekleta v tolikšnem številu odzvale na vajah, saj so sprva izjemno skeptično gledale in so bile v dvomih ali bi se lotile določenih. Še posebno zadne vaje, ko avtomobil odnese ter ga voznik skuša ujeti oz. poravnati.

Po adrenalinskem odzivu so se dekleta posladkale še v slaščičarni Urška. Večer pa so preživele v duhu silvestrovega, kot to počnejo cvičkove princese, ki se vsako leto tradicionalno dobijo v krajih aktualne princese. In glede na to, da je Martina tudi nekdanja cvičkova princesa, tudi sedaj, ko opravlja funkcijo na državni ravni, z veseljem ohranja to tradicijo.

S silvestrovo večerjo so se dekleta okrepčala v restavraciji hotela in term Dobova Paradiso. Večer pa je bil tudi poln presenečenj. V kozmetiki Afrodita so dekletom predčasno priskrbeli njihove kozmetične darilne pakete. Kot pravi kavalirji pa so dekleta obiskali tudi člani ansambla Potep, ki so vsaki namenili vrtnico in zaigrali njihovo najnovejšo skladbo, ki je namenjena prav cvičkovim princesam z istoimenskim naslovom.