1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Sodražica

FOTO: Krožišče in obrtna cona v Sodražici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.09.2015 19:34

Občina Sodražica je šolski primer razvojne uspešnosti majhne lokalne skupnosti, ki šteje nekaj več kot dva tisoč prebivalcev. Odkar je bila ustanovljena leta 1999, se je začel njen preporod bodisi na komunalnem, infrastrukturnem, šolskem ali gospodarskem področju.

Zagon napredka je vsekakor uspešnost pri kandidiranju oziroma črpanju sredstev iz različnih tako domačih kot tudi tujih virov. Spomnimo. Iz teh naslovov in seveda s sorazmernim denarnim vložkom iz občinskih proračunov so v Sodražici zgradili Športno dvorano, obnovili šolo in vrtec, čistilno napravo, uredili trg. Pred tremi leti so se prijavili na razpis za pridobitev evropskih sredstev, ki so namenjena za opremljanje ekonomskih con v Sloveniji. V prostorskem planu je območje dela zemljišča pri podjetju Fibran po namenski rabi določeno za obrtno cono, njen sestavni del pa je tudi bližnje krožišče oziroma del državne ceste, ki je na tem območju v zelo slabem stanju.

Nosilec investicije je Ministrstvo za infrastrukture in Direkcija RS za infrastrukturo. Krožišče, ki je že odprto, je sodobno komunalno, tudi s pločnikom in razsvetljavo in infrastrukturno opremljeno. Bo pa povezava tudi za bodočo obvozno cesto proti Svetem Gregorju in izstopna točka za obrtno cono, je dejal sodraški župana Blaž Milavec.

Območje obrtne cone meri dva hektarja, je pa prav tako celovito komunalno urejeno z vodovodom, kanalizacijo, prometno in drugo infrastrukturo. Projekt predvideva od 5 do 7 različnih poslovnih dejavnosti. Celotna investicija je ocenjena na dober milijon evrov.



Blaž Milavec o obrtni coni


Blaž Milavec o prometni ureditvi


Blaž Milavec o denarju