bencin, dizel Svet24.si

To se po covidu-19 še ni zgodilo z bencinom in ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

FOTO: Krško bo gostilo Okuse Posavja

Piše: CPT KRŠKO, K.K.

Čas objave:
10.09.2018 10:01

/oglasno sporočilo/V okviru znamke Okusi Posavja, bo staro mestno jedro krškega, 15. septembra gostilo 2. festival vina, kulinarike in umetnosti.

FESTIVAL VINA, LETAK.jpg
Okusi Posavja 2018
K.K.

Dogodek bo potekal v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško in Občine Krško ter v sodelovanju z ostalimi zavodi in prostovoljnimi društvi.

Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi, svežimi in sledljivimi sestavinami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, obogatene z vrtninami s krškega polja. Kuharski mojstri pripravljajo te jedi s posebno skrbnostjo tudi v svojih domačih gostinskih lokalih. Hkrati pa so tu vinarji z odličnimi vini, ki posegajo po najvišjih vinskih priznanjih. Posavski vinarji bodo nudili svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnaya, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička.

Skupno se bo na festivalu predstavilo 20 ponudnikov vina in kulinarike, ki bodo pripravljali ulične porcije hrane in točili vino v steklene kozarce. Dogodek pa bo dodatno obogaten z sodelovanjem kar 14 organizacij, društev in posameznikov. Poskrbeli bodo za dodatno pestrost dogajanja, svojo predstavitev ter različne animacije. Dobro vzdušje bo ustvaril DJ Igor in nepozabna Nuša Derenda ob 20-letnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja.