spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Princ Andrew, vojvoda yorški, Kralj Charles III, Princ Edward, Grof Wessexa, Anne,Princesa Odkrito.si

Princ Andrew je z Diano načrtoval zaroto proti ...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Novice Krško

FOTO: Krško bo gostilo Okuse Posavja

Piše: CPT KRŠKO, K.K.

Čas objave:
10.09.2018 10:01

/oglasno sporočilo/V okviru znamke Okusi Posavja, bo staro mestno jedro krškega, 15. septembra gostilo 2. festival vina, kulinarike in umetnosti.

FESTIVAL VINA, LETAK.jpg
Okusi Posavja 2018
K.K.

Dogodek bo potekal v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško in Občine Krško ter v sodelovanju z ostalimi zavodi in prostovoljnimi društvi.

Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi, svežimi in sledljivimi sestavinami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, obogatene z vrtninami s krškega polja. Kuharski mojstri pripravljajo te jedi s posebno skrbnostjo tudi v svojih domačih gostinskih lokalih. Hkrati pa so tu vinarji z odličnimi vini, ki posegajo po najvišjih vinskih priznanjih. Posavski vinarji bodo nudili svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnaya, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička.

Skupno se bo na festivalu predstavilo 20 ponudnikov vina in kulinarike, ki bodo pripravljali ulične porcije hrane in točili vino v steklene kozarce. Dogodek pa bo dodatno obogaten z sodelovanjem kar 14 organizacij, društev in posameznikov. Poskrbeli bodo za dodatno pestrost dogajanja, svojo predstavitev ter različne animacije. Dobro vzdušje bo ustvaril DJ Igor in nepozabna Nuša Derenda ob 20-letnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja.