Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Bizeljsko

FOTO: Literarni večer Straškovih mejašev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 16:39

Turistično društvo Bizeljsko je pripravilo literarni večer poezije Milenka Straška iz zbirke Mejaši mojih gmajn z razstavo risb iz zbirke avtorice Vesne Zakonjšek.

Ob kaminu v kmečki sobi Penziona Merkež na Brezovici na Bizeljskem sta zbrane pritegnila mlada Nika in Žiga Pinterič na kitar, z izborom pesmi pa občinstvo tako pritegnila, da so r po tihem kar zapeli, poezijo pa je prebirala Suzana Vahtarić.
Zbrane sta pozdravila predsednica Turističnega društva Bizeljsko Vesna Kunej in gospodar Karl Blažinčič. Kunejeva je v predstavitvi avtorjev povedala, da je Strašek novinar, pesnik in dramatik, rojen je v Petrovčeh, živel pa je tudi na Pilštanju priKozjem, kjer mu je k srcu prirasla pokrajina in kozjanski človek. Leta 2009 so izšli Mejaši mojih gmajn, kot je dejal Strašek, pa je povsem nared že druga zbirka s podobno tematiko in prav tako z risbami Vesne Zakonjšek,le še založnika išče.

Vesna Zakonjšek je krajinska arhitektka v Kozjanskem parku. Ko jo po povabilo k sodelovanju prebirala Straškovo poezijo je spoznala, da ima avtor veliko motivov iz tega področja, za katere v parku skrbijo. Tako tudi v risbah prevladujejo motivi naravne in kulturne dediščine. Tehnika je posebna, gre za šrafuro tj. kratke črtice, enake dolžine in debeline pod istim kotom, ki ustvarjajo motiv, to je slikanje po antropozofskih načelih.

Milenko Strašek o zbirki


Vesna Zakonjšek o svojih risbah