ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Trebnje

FOTO: Ljubim te, Slovenija. Ko zadoni slovenska pesem

Piše: R.K.

Čas objave:
28.06.2021 10:06

Na praznični petkov večer je v Trebnjem, na novi prireditveni ploščadi pred Knjižnico Pavla Golie, odmevala slovenska pesem. Voščilu Republiki Sloveniji za 30. rojstni dan so v Krajevni skupnosti Trebnje, ki je bila organizator večera, dogodke pa omogoča tudi Občina Trebnje, nadeli naslov Ljubim te, Slovenija.

poletni-večer-v-mestu---ljubim-te, slovenija
Poletni večer v mestu - Ljubim te, Slovenija
Lapego

Veselje do petja in želja po razvedrilu, druženju in ustvarjanju pevce in pevke v Trebnjem druži že vrsto let. Zato ni naključje, da so petkove večere v mestu začeli s koncertom vokalne zborovske glasbe, na katerem so zapeli Oktet Lipa Trebnje, Kvartet As in Leo Fortis Trebnje, splet dolenjskih plesov pa so ob spremljavi godcev zaplesale plesalke Folklorne skupine Nasmeh.

poletni-večer-v-mestu---ljubim-te, slovenija
Poletni večer v mestu - Ljubim te, Slovenija
Lapego

Slovenija je tisti delček sveta, kjer se vijejo dolge reke in nas razveseljuje košček morja, kjer nas razvaja pogled na mehko gričevnato pokrajino in navdušuje skrivnostno podzemlje, kjer so doma skrivnostne doline in visoke gore. Kdor ima rad svoj kraj, kogar navdušuje njegovo
mesto, kdor ljubi svojo domovino, ta spoštuje tudi domovino drugih. V Trebnjem so se na prvem poletnem večeru v mestu, ki ga je povezovala Petra Krnc Laznik, tako poklonili Sloveniji in v prijetnem vzdušju začeli niz petkovega dogajanja, ki se bo nadaljevalo vse poletje.

poletni-večer-v-mestu---ljubim-te, slovenija
Poletni večer v mestu - Ljubim te, Slovenija
Lapego

Večeri bodo žanrsko raznoliki, začelo se je z zborovsko vokalno glasbo, nadaljevalo pa se bo med drugim s kantavtorskom folk rock glasbo, popevkami, džezom, liričnimi glasbenimi pogovori in še in še. Vsebina bo prilagojena prostoru in veljavnim razmeram, vsi večeri pa se bodo začeli ob 21. uri. Že v petek v Trebnje prihaja Rudi Bučar trio, do konca poletja pa še Tomi Meglič in Gušti, Matej Kužel trio z gosti, Etno banda Poseben gušt, 3:rma, Plateau band z gosti, Jernej Dirnbek-Dimek in Davor Klarič in Barbara Leben z bendom. Zadnji petek v avgustu bo poletno dogajanje sklenil kino na prostem.

poletni-večer-v-mestu---ljubim-te, slovenija
Poletni večer v mestu - Ljubim te, Slovenija
Lapego