zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

FOTO: Mali koraki ZA VELIK CILJ

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2015 07:02

Pod okriljem dobrodelne akcije Mali koraki za VELIK CILJ tudi letos zbirajo sredstva za socialno ogrožene družine z otroki. Pomagali jim bodo pri plačevanju položnic. Danes bodo tekači pretekli 60 kilometrov dolgo krožno traso: Novo mesto, Mirna Peč, Trebnje, Mokronog, Zbure, Otočec, Novo mesto.

FOTO: Facebook/Svet & RADIO KRKA

Ob 16.30 uri se lahko tekačem oddaje Svet na Kanalu A v Novem mestu na Glavnem trgu pridružijo vsi podporniki akcije in z njimi pritečejo v cilj letošnjega teka. V štirih tekaških dneh bodo letos za dober namen skupno premagali 240 kilometrov.

V štirih letih so na PRO PLUS v okviru akcije Mali koraki ZA VELIK CILJ zbrali že skoraj 260.000 evrov.

Jan Golja, pobudnik akcije
: »Vsako leto smo v le nekaj dneh pretekli ogromne razdalje in zbirali sredstva, a pomoč traja celo leto. Poskrbeli smo za šolske potrebščine, ogreli marsikateri dom, družine smo rešili tudi pred deložacijo. Zdaj ko se znova pripravljamo na tekaški preizkus, sem presrečen, saj s tem vstopamo v novo leto majhnih zmag nad stisko socialne nestabilnosti, ki v Sloveniji pesti preveč družin.«


Teku so se pridružili tudi policisti
Akciji se je medtem pridružilo okoli trideset zaposlenih na Policijski upravi Novo mesto. Nekateri so že zjutraj iz Novega mesta krenili proti Trebnjem, drugi pa so se kolegom pridružili v Trebnjem. Na poti so jih pozdravljali domačini, spremenljivo vreme pa je bil pravi preizkus vzdržljivosti tekačev. V Mirni so se še posebej razveselili vzpodbude otrok s posebnimi potrebami, šolarji pa so jih pozdravili tudi v Mokronogu.

Na Policijski upravi Novo mesto so ponosni na svoje sodelavce. Z veseljem so se že drugo leto zapored pridružili dobrodelni akciji, ki je skladna s poslanstvom policistov – pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo.


Pogovor z Janom Goljo, pobudnikom akcije