Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

FOTO: Mažorete Batona v novo sezono

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.01.2013 12:21

Ob iztekajočem letu so krške mažorete pripravile Božično-novoletno mažoretno predstavo pod vodstvom Urške Šebat, Mojce Brilej in Andželke Pranjič. Na predstavi so zaplesale vse skupine mažoret.

Na predstavi so zaplesale vse skupine krških mažoret (skupine KADET 2, KADET 1 in JUNIOR) s twirling in mažoretnimi koreografijami. Njihovi glavni rekviziti so bile palice in pom pomi.

Pred in po mažoretni predstavi pa si je bilo možno pogledati razstavo voščilnic, ki so jo mažorete same pripravile. Voščilnice so same izdelale in najlepša je bila tudi nagrajena. Nagrado je prejela mažoreta Nikita Kramar iz skupine KADET 2.

Letošnje leto je bilo za njih zelo uspešno. O uspešnih rezultatih je slišal tudi dedek Mraz, zato se je tudi odločil, da jih obišče in jih razveseli z darili.

Naj se pohvalijo z dosežki na državnem prvenstvu v Novi Gorici, kjer so najmlajše v kategoriji BASIC STRUT osvojile 6 zlatih, 11 srebrnih in 5 bronastih palčk. V Rušah pri Mariboru v solo in duo izvedbi je Živa Zajc osvojila 7. mesto in v močni konkurenci sta Špela Vene in Žana Županc osvojili 10. mesto. Starejša skupina je v kategoriji POM POM – junior, odplesala svoji dve plesni točki in si z zadostnim številom točk zaslužili 3. mesto. Z osvojenim bronom so si odprle pot na 14. Evropsko prvenstvo mažoret v Franciji.

Vsako leto izvedejo pet samostojnih projektov in sicer:

- MAŽORETNO-PLESNI VEČER, kjer sodelujejo različne plesno-mažoretne skupine iz Slovenije in tujine.

- Ustvarjalna delavnica »POSTATI MAŽORETA ZA EN DAN«, kjer sodelujejo vsi otroci, ki imajo radi ples in glasbo ter se želijo naučiti vse o mažoretnem plesu.

- MAŽORETNO RAJANJE, kjer se ob zaključku šolskega leta poveselijo z vsemi člani mažoretnega društva in simpatizerji.

- POLETNE USTVARJALNICE NA BAZENU, kjer želijo otrokom in mladini skrajšati vroče dolgočasne poletne dni skozi ustvarjalnost in igro.

- BOŽIČNO-NOVOLETNA MAŽORETNA PREDSTAVA, kjer se ob zaključku leta predstavijo vse krške mažorete, obišče ter razveseli jih tudi dobri mož.

Zaključek sezone so še zaokrožile z gostovanjem na Hrvaškem na Božično-novoletnem koncertu Pisarovinskih mažoret.

Za uspešen zaključek sezone pa je društvo Baton organiziral za vse mažorete in njihove starše enodnevni izlet v adventni Zagreb. Ogledali so si so spodnji del mesta Zagreba, se peljali po najkrajši železniški progi in se povzpeli z vzpeljačo. Na veselem božičnem tramvaju sta jih dočakala božiček in dobra vila. Na trgu Bana Jelačiča so se odvijale animacije in koncerti za otroke. V večernih urah so si še ogledali žive jaslice na Kaptolu. Pravega prazničnega vzdušja ni manjkalo.

V prihodnosti želijo v društvu ustvariti in spodbuditi mlade k zanimanju za tovrstni ples, saj je njihov glavni namen, da se dekleta družij, pridejo do novega znanja in prijateljstva. Želijo vzpodbujati mažoretno plesno dejavnost in tako prispevati k razvoju področja plesa v občini Krško in širše v Republiki Sloveniji. Kljub temu, da so mlado društvo in se v občini Krško mažoretna dejavnost šele razvija, lahko trdijo, da delajo kvalitetno, z ljubeznijo in strastjo ter plod vsega tega so tudi uspešni rezultati. Veseli so dosežkov in seveda ponosni na KRŠKE MAŽORETE. Medse vabijo tudi nove članice, ki imajo veselje do plesa, druženja, potovanja in javnega nastopanja.