benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Dvor

FOTO: Medo na Dvoru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.10.2012 13:50

Na Dvoru že vrsto let deluje čebelarski krožek, ki je sprva deloval pri stari osnovni šoli. Z izgradnjo nove šole, pa so na dvorski podružnični osnovni šoli kmalu postavili tudi popolnoma nov čebelnjak, katerega je izdelal čebelar in mizar Franc Kobe.

Otroci pod mentorstvom čebelarja Mihe Potočarja tako že drugo šolsko leto v čebelarskem krožku spoznavajo čebelo, življenje in pomen čebele za ohranjanje okolja, nenazadnje spoznavajo tudi pridobivanje kvalitetnih čebeljih pridelkov in prispevajo k ohranjanju čebeljega rodu.

Čebelarstvo ima bogato tradicijo v Občini Žužemberk, zato je prav, da tudi po osnovnih šolah skrbijo, da se čebelarska kultura prenaša iz roda v rod. Idejo za postavitev novega čebelnjaka so podprli številni donatorji, sama akcija pa je stekla s pomočjo humanitarnega koncerta, katerega je v poletnem času v osnovni šoli Žužemberk organiziral Matej Kocjančič in suhokranjski ansambel Diamanti.


Pravi mali učni čebelnjak pri OŠ Dvor sedaj premore eno samo čebeljo družino, katero je doniral mentor Miha Potočar, kmalu pa bo gotovo bogatejši še za kakšno.

Slovesno je bilo pri čebelnjaku tudi ta konec tedna, ko so na posebni slovesnosti dvorski šolarji uradno odprli šolski čebelnjak Medo, ki bo pomembno učilo za prihodnje generacije dvorskih mladih čebelarjev.