900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

Foto: Mestna hiša v letu 2017

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2018 15:32

5. obletnico delovanja obeležili z množico obiskovalcev, ki je zadnja dva dni v letu obiskala koncertno dogajanje v središču starega mestnega jedra Brežic.

Lanskega decembra je Mestna hiša Brežice zabeležila že peto obletnico delovanja, šteto od prenove njene zunanje podobe in vsebin, v sklopu projekta Vrata turizma destinacije Posavje. Obležitev v decembru je bila vsekakor v slogu, saj je bilo dogajanje v Mestni hiši decembra še posebej živahno. Topli kotiček z lokalnimi ponudniki, ki je obiskovalce vabil skozi cel december, je dosegel svoj vrhunec zadnja dva dni v letu, ko je koncertno dogajanje in Silvestrovanje na prostem obiskalo okoli 3000 zabave, dobre hrane in druženja željnih obiskovalcev.

Z jasno vizijo; promovirati lokalno turistično ponudbo in ponuditi skupen prostor za trženje lokalne ponudbe rokodelcev, vinarjev in kmetov; so tudi v letošnjem letu v Mestni hiši zabeležili visoko številko obiskovalcev, nekaj več kot 20.000, kar je primerljivo z obiskom preteklih let. Približno 60 % vseh obiskovalcev je slovenskih državljanov, kar 40 % obiskovalcev pa prihaja od drugod, največ iz sosednje Hrvaške in Italije. Ugotavljamo, da se struktura naših gostov iz leta v leto bistveno ne spreminja, je pa na dogodkih v času visoke poletne turistične sezone definitivno možno zaznati večji odstotek turistov, čemu botruje tudi dejstvo, da so tudi letos poleti organizirali brezplačni turistični avtobus na relaciji Terme Čatež – Brežice.

V preteklem letu so v sodelovanju z različnimi partnerji izvedli kar nekaj izobraževanj s področja vinogradništva in kmetijstva, pripravili izbor Županovih vin, izvedli niz delavnic ročnih spretnosti, gostili visoke predstavnike tujih držav in izjemno dobro obiskane Dneve podjetniških priložnosti, gostili smo različne skupine in turistična društva, tiskovne konference, sprejeme in lokalne ponudnike, ki so se skozi celo leto, v sklopu tematskih mesecev predstavljali na stojnicah.

Poleg turističnih informacij, s katerimi tuje obiskovalce opremijo v turistično-informacijskem centru, le-ti radi poskusijo tudi lokalna vina iz mestne vinoteke in kupijo kakšen lokalni spominek za domov v trgovini z domačimi izdelki. Opažajo, da se nadaljuje trend iz preteklih let, in ljudje s počitnic domov še vedno radi prinesejo domače, lokalne produkte, vedno več pa trgovino z lokalnimi izdelki obiskujejo tudi domačini, ki pravijo, da jim je všeč izbrana ponudba domačih izdelkov na enem mestu. Poleti so dogajanje pred Mestno hišo popestrili tudi s projektom »Mestna promenada«, ki je vsako leto bolje obiskan. Tako so za dva tedna zopet zaprli del starega mestnega jedra za ves promet, obiskovalcem mesta pa omogočili prijetne večer ob prijetni glasbi, lokalni hrani in pijači in drugih uličnih nastopih.

S pestrim dogajanjem in zanimivimi vsebinami nadaljujejo tudi v letu 2018, vabljeni, da jih obiščete vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00, ter v soboto med 8:00 in 14:00 uro.

Vir: ZPTM Brežice

Projekt »Vrata turizma« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij odgovarja LAS Posavje. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.