palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Brežice

FOTO: Mestna promenada v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.07.2016 12:39

Komaj, da so se Brežičani odpočili od festivala “Brežice, moje mesto”, že je tu tradicionalna Mestna promenada. Ta bo na poletni terasi pred Mestno hišo Brežice zabavala majhne in velike obiskovalce vse od 15. pa do 30. julija.

Dogajanje bo že ta petek, 15. julija, otvoril najpopularnejši slovenski kantavtor Adi Smolar, ki bo “Brez dlake na jeziku” poskrbel za še en zabave poln večer v starem mestnem jedru.

Sicer pa bo vse do konca julija na “Promenadi” še kako pestro: poleg Adija bodo za glasbeno vzdušje poletnih večerov skrbeli tamburaška zasedba “U laganom ritmu” (20.7.), pa umetnica gibanja med poezijo in glasbo Katja Šulc (22.7.) ter mojster slovenske popevke, svetovnih priredb in avtorske glasbe Gašper Rifelj (30.7.).

S salso obarvani bodo ponedeljki (18.7. in 25.7); z nami bo Plesno društvo SalSon, ki bo zavrtelo vse ljubitelje plesa in vročih ritmov.

Velike in majhne bo s cirkuško predstavo začarala žonglerska in ognjena skupina Čupakabra. Njihova svetlobna ulična predstava bo v temno brežiško noč narisala mavrico 27. julija. Ob tem pa se za najmlajše obetajo tudi številni drugi dogodki: Gvidove dogodivščine bodo na sporedu 15., 20. in 27. julija, za poletni Talent fest za otroke in mladino (24.7.) je še nekaj prostih mest, prijave pa potekajo na e-naslovu: druzinskicenter@mc-brezice.si.

Že to soboto pa za najmlajše prihaja v goste Burekteater z edino stand-up predstavo za otroke Princeska Jokica, ki v svojo družbo vabi majhne in malo večje smeholjubce. Predstava se bo pričela ob 18. uri.

Mestno promenado bodo popestrile tudi okusne »street-food« jedi lokalnih ponudnikov, za osvežilne poletne napitke pa bo skrbel organizator »Promenade« Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Vsi dogodki so vstopnine prosti. Vabljeni!

Anja Antončič iz Zavoda za podjetništvo in turizem o dogodkih v Brežicah