pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

FOTO: Metlika obeležila svoj praznik; Kulovec častni občan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2015 19:32

V športni dvorani pri Osnovni šoli Metlika je Občina Metlika pripravila osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku, na kateri so podelili priznanja občine Metlika in naziv častnega občana. Slednjega je prejel Mirjan Kulovec, predsednik uprave metliške Kolpe.

Plaketo občine Metlika sta prejela Kamp Podzemelj in Jožef Nemanič. Prvi za velik prispevek k promociji in obogatitvi turistične ponudbe občine Metlika in Bele krajine. Drugi za dolgoletno delo na različnih področjih javnega delovanja v občini Metlika, predvsem na področju humanitarne dejavnosti in pomoči ljudem v stiski ter za aktivno delo v gasilstvu.

Častni občan občine Metlika pa je postal Mirjan Kulovec. Kot so sporočili iz metliške občine so Kulovcu naziv podelili za dolgoletne uspehe na gospodarskem področju, prizadevnost na različnih področjih družbenega življenja v občini Metlika ter velik prispevek k promociji in prepoznavnosti Metlike doma in po svetu.

Mirjan Kulovec je tesno povezan z Metliko kot predsednik uprave Kolpe d.d., kar je postal leta 1996, in kot človek, ki je veliko pripomogel k prepoznavnosti Metlike doma in po svetu. Pod njegovim vodstvom je postala Kolpa d. d. eno najuspešnejših podjetij v jugovzhodni Sloveniji. Svoje izdelke izvažajo v več deset držav Evrope, prisotni pa so tudi v ZDA. Kulovec je dolgoletni predsednik Kluba prijateljev metliške črnine in član ali podpornik številnih kulturnih, športnih in drugih ljubiteljskih društev, ki za svoje delovanje potrebujejo finančno ali pomoč v izdelkih Kolpe d. d. Je tudi nagrajenec Gospodarske zbornice Slovenije za gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2007. "Za Kulovca lahko zapišemo, da je Dolenjec po izvoru, po srcu in duši pa Belokranjec," so zapisali na občini.


Podeljena so bila tudi priznanja za delo na področju športa v letu 2015. Najboljša športnica metliške občine je postala Urška Čavič, priznanje za perspektivno športno ekipo je prejela mladinska ekipa Rokometnega kluba Metlika, najboljše društvo oziroma organizacija pa je postal Rokometni klub Metlika, in sicer kot so zapisali je klub zaslužen za razvoj in popularnost športa na območju občine Metlika.

V kulturnem programu današnje osrednje slovesnosti so na nastopili učenci Osnovne šole Metlika Podzemelj, Glasbena šola Črnomelj podružnica Metlika in Mestna godba Metlika.

Darko Zevnik, župan občine Metlika


Mirjan Kulovec, predsednik uprave Kolpe