1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Miklič ostaja predsednik Zveze romov za Dolenjsko

Piše: Radio Krka/Zveza Romov za Dolenjsko

Čas objave:
07.04.2016 05:19

Na skupščini Zveze Romov za Dolenjsko so predstavniki romskih društev sklenili, da na mestu predsednika Zveze Romov za Dolenjsko ostaja Bogdan Miklič, na mestu podpredsednika pa Zvonko Golobič.

Program Zveze Romov za Dolenjsko (ZRD) je letos naravnan razvojno in je zelo obsežen. Predvideva vzpostavitev razvojnih središč ZRD na naslednjih območjih: Kočevje, Ribnica, Novo mesto, Črnomelj in Škocjan. Ker je zveza prejela manj sredstev od zaprošenih, vsega obsežnega programa ne bo mogla uresničiti. Bo pa zagotovo razvila najpomembnejše točke programa. Osredotočila se bo na nekaj prioritet. Prioritete so: vzpostavitev razvojnega središča zveze na Lokvah v občini Črnomelj, polno delovanje projektne pisarne zveze v Novem mestu in razvoj dejavnosti v povezavi z Romi, ki živijo na območju Mestne občine Novo mesto (Žabjak, Ob potoku …), posamezne usmerjene akcije v drugih romskih naseljih na območjih drugih občin, kjer živijo Romi, v jugovzhodni Sloveniji, izdajanje romskega časopisa. Ta sklep je skupščina soglasno potrdila, z 10 glasovi.

Zveza Romov za Dolenjsko je medse sprejela tudi tri nova romska društva: Romsko društvo Mavrica, Romsko društvo Romano them in Romsko društvo iz Sveta Romov.