Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Črnomelj

FOTO: Minister Erjavec v Črnomlju

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
19.10.2018 12:00

Minister za obrambo Karl Erjavec se je včeraj mudil v Črnomlju. Najprej se je sestal na delovnem obisku pri županji Mojci Čemas Stjepanovič, nato je sledil sprejem pri gasilcih Gasilske zveze Črnomelj.

Gasilci so namreč iz prve roke želeli seznaniti ministra o odprtih zadevah, predvsem gre tu za ureditev statusa gasilca in ostalih prostovoljcev, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja, prenosu lastništva zemljišč na Vražjem kamnu za potrebe zaščite in reševanja na Občino Črnomelj ter o prenosu lastništva dela objekta gasilskega doma Črnomelj na PGD Črnomelj. Beseda je tekla še o nujnosti spremembe Uredbe o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč ter tudi o problematiki, s katero se srečujejo Občina in gasilske enote zaradi migrantskih tokov in posredovanj na reki Kolpi ter o pokrivanju interventnih stroškov GZ Črnomelj.

Na sestanku je bil, poleg vodstva GZ Črnomelj ter predstavnikov gasilskih društev, ministra in županje, prisoten še direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Slednjega je županja povprašala, kako je z reševanjem vlog škode po neurju s točo, ki jih je Občina posredovala URSZR in še ni prejela odgovora. Poudarila je, da prebivalci, ki so bili oškodovani in so oddali vloge, pričakujejo odgovor čimprej, saj je marsikomu ujma poslabšala socialno stanje. Direktor je obljubil, da bomo pisni odgovor prejeli v kratkem. Predstavil je tudi novosti in predloge novosti v zakonodaji, vezane na gasilstvo.