evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Novo mesto

FOTO: Ministrica in generalni direktor obiskala novomeške policiste

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 16:22

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank sta se ob današnjem obisku novomeške policijske uprave zahvalila za uspešno delo in napore, ki so jih preteklo jesen v času migrantske krize vlagali v obvladovanje razmer na terenu.

"Gre za izjemno pomembno policijsko upravo, ki se srečuje z zelo kompleksno varnostno problematiko. Tudi izkušnje v preteklem obdobju kažejo, da je ta policijska uprava izjemno obremenjena," je ob današnjem obisku ugotavljala ministrica.

Policijska uprava Novo mesto, katere delo je gostoma predstavil njen direktor Janez Ogulin, namreč pokriva tudi 232,8 kilometra meje s Hrvaško. Večina migrantov pa je lansko jesen prihajala v Slovenijo prav na tem delu države, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za notranje zadeve.

Kot so navedli, sta se ob današnjem obisku ministrica in generalni direktor policije zahvalila "za njihovo uspešno delo in napore, ki so jih vlagali v obvladovanje razmer na terenu, saj so s svojim delom omogočili nemoteno delovanje in nespremenjeno stopnjo varnosti v državi".

Ministrica je ob tem izpostavila, da ima policijska uprava Novo mesto - ta pokriva območje Dolenjske, Bele krajine in Posavja, kar predstavlja 11,2 odstotka Slovenije - še eno pomembno komponento dela, in sicer delo v multikulturni skupnosti. Na tem območju živi romska skupnost, kot so navedli na ministrstvu, pa so v tem delu še posebej pomembne preventivne aktivnosti policije in usposabljanje za delo policistov v multikulturni skupnosti.

Ministrica je na srečanju sicer zagotovila, da zagotavljanje opreme in vozil, zaposlovanje novih policistk in policistov ter finančna sredstva ostajajo prednostna naloga njenega mandata tudi v prihodnje. Po besedah direktorja policijske uprave Ogulina pa napori vodstva ministrstva in policije že kažejo prve rezultate v praksi, kot so nabava različne opreme in vozil ter večja finančna sredstva, namenjena policiji.

Ogulin je poudaril, da so današnjega obiska ministrice s sodelavci zelo veseli, saj so lahko neposredno predstavili, kaj počnejo, s kakšnimi težavami se srečujejo. Veseli ga, da so bili razumljeni, v prihodnje pa pričakujejo še več podpore na nekaterih področjih, ki so zelo pomembna za večjo varnost na tem območju.

Györkös Žnidarjeva in Fank sta si za popoldne pustila še obisk policijskih postaj Črnomelj in Metlika.