podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Foto: Mladi fiziki merili moči na ŠC Nm

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.04.2013 12:19

Na ŠC Novo mesto je potekalo 51. državno tekmovanje srednješolcev v znanju fizike za Stefanova priznanja v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije ter Srednje elektro šole in tehniške gimnazije.

Zbrane dijake in mentorje in dijake je nagovorila dr. Slavica Černoša, vodja sektorja za srednje šolstvo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, in Danijel Levičar, predstavnik glavnega pokrovitelja tekmovanja Gen Energija.

Namen tekmovanja je širjenje in poglabljanje znanja fizike, primerjanje znanja fizike med dijaki in šolami, popularizacija fizike, odkrivanje za fiziko nadarjenih dijakov ter spodbujanje druženja mladih iz različnih šol in okolij. V treh tekmovalnih skupinah je tekmovalo 131 dijakov iz 37-ih slovenskih šol, ki so dosegli najboljše rezultate na regijskih tekmovanjih.

Število tekmovalcev na državnem tekmovanju srednješolcev v znanju fizike je določeno glede na rezultate in dosežke na tekmovanjih iz prejšnjih let. Dolenjsko, zasavsko in posavsko regijo bo predstavljalo 14 dijakov, od katerih je 10 dijakov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, 2 dijaka Gimnazije Brežice, 1 dijak Gimnazije Novo mesto in 1 dijak Srednje šole Črnomelj. Kot posebni gostje so bili na tekmovanje povabljeni tudi nekateri bivši dijaki Šolskega centra Novo mesto, ki se že ponašajo z akademskimi nazivi in so nekoč uspešno zastopali barve šole na tekmovanjih iz fizike.

Sicer pa je Srednja elektro šola in tehniška gimnazija v slovenskem šolskem prostoru znana tako po odličnih rezultatih dijakov na državnih tekmovanjih srednješolcev v znanju fizike, kakor tudi kot izjemna organizatorka, saj je edina šola, ki v zadnjih 18 letih že tretjič organizira državno tekmovanje srednješolcev v znanju fizike.