nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

ivan janez janša sds Svet24.si

Janez Janša prepričal NSi, DeSUS in SMC

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Novice Semič

FOTO: Mladi gasilci na poletnem taboru

Piše: Martina Kuplenk

Čas objave:
21.08.2019 11:00

V času od 16. do 18. avgusta je v kampu Turizem Benetič pri mlinu v Vinici potekal tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Semič. Tabora se je udeležilo 57 otrok in kar 25 mentorjev.

IMG_0308.jpg
Preverjali so gasilske veščine
Foto: GZ Semič

Tokrat so se odločili, da tabor izpeljejo nekoliko drugače in sicer v naravi ter z bivanjem v šotorih.
Na tridnevnem taboru so otroci sodelovali in se urili v različnih dejavnostih. Osrednja tema je bilo urjenje v gasilskih igrah brez meja, kjer so otroci lahko pokazali svoje znanje s področja gasilstva, prav tako pa tudi ostale sposobnosti. Igre so bile zabavne, zadnji dan tabora pa so se vodi tudi pomerili med seboj na tekmovanju.

IMG_1013.jpg
Skoki v reko Kolpo
Foto: GZ Semič

Izvedli so tudi različne druge delavnice. Izdelali so grbe posameznih vodov, spoznavali delovanje in uporabo radijskih postaj ter se s kresilom naučili zakuriti ogenj po skavtsko. Popoldneve so namenili kopanju v dokaj hladni reki Kolpi, raznim družabnim igram, odbojki in nogometu. Postavili so tudi vodno drčo in se zabavali pri spuščanju po njej.

IMG_0202.jpg
Tudi risali so
Foto: GZ Semič

Oba večera so se zabavali ob ognju. V soboto so pripravili tudi izbor za miss in mistra tabora, kjer so se kandidati predstavili na izviren način in zabavali udeležence tabora. Vsako noč so imeli nočno stražo, ki je skrbela za ogenj in nas varovala.

IMG_0684.jpg
Ob tabornem ognju
Foto: GZ Semič

V nedeljo so pripravili zaključek tabora in nanj povabili tudi starše. Nagovorila jih je županja občine Semič gospa Polona Kambič, predsednik Gasilske zveze Semič tovariš Rudi Kofalt in gostiteljica tabora Antonija Benetič.

IMG_0664.jpg
Večer ob tabornem ognju
Foto: GZ Semič

Pohvalili so celotno organizacijo tabora in vse dejavnosti, ki so potekale. Po nasmehih zadovoljnih otrok, pa so lahko videli, da so tudi oni uživali na letošnjem taboru in da si želijo tovrstne oblike tabora tudi v prihodnjih letih.

DJI_0056.jpg
Mladi gasilci na taboru
Foto: GZ Semič

Mladinska komisija pri Gasilski zvezi Semič se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli priskočili na pomoč pri pripravi in izvedbi tabora, predvsem pa gre zahvala gostitelju tabora Turizmu Benetič za vse, kar so jim nudili za lažje bivanje v taboru, belokranjskim skavtom, ki so nesebično priskočili na pomoč pri izposoji, postavljanju in pospravljanju šotorov, Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič za izposojo šotorov in ostale opreme, Alešu Brulcu za izposojo hladilnika ter podjetju Požek za izposojo in postavitev šotora. Hvala Oliverju Jakofčiču in Tomažu Černetu, ki sta pomagala pri pripravi večerje, Toniju Plutu in Alojzu Kondi za predstavitev izvedbe gasilskih iger v polni gasilski opremi ter Dušanu Vranešiču za posnetek tabora iz zraka. Hvala tudi GZ Semič in vsem prostovoljnim gasilskim društvom za njihovo pomoč. Predvsem pa iskrena hvala vsem mentorjem, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo nesebično pomagali pri organizaciji in izpeljavi vseh načrtovane aktivnosti.

20190818_074453.jpg
Mladi gasilci na taboru
Foto: GZ Semič