koronavirus, london Svet24.si

Vzpodbudne novice iz Izraela: Pfizerjevo cepivo ...

Greta Beccaglia Svet24.si

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To...

oxford, streljanje, strelski-pohod Svet24.si

FOTO in VIDEO: Masaker na ameriški šoli ...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

kmetija Njena.si

Neprijeten pogovor med Polono in Francem, ki ga ...

messi antonella Ekipa24.si

Ste videli, kaj je naredil MESSI?! Direktor revije...

Novice Nm

FOTO: Mladi lesarji s starostniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2012 11:57

Med številne projekte Srednje lesarske in gradbene šole Novo mesto sodi tudi projekt Medgeneracijskega sodelovanja z Domom starejših občanov Novo mesto, ki leži v bližini Šolskega centra Novo mesto.

(Foto: Slavko Mirtič)

S projektom so mentorji lesarskih delavnic na šoli pričeli konec lanskega šolskega leta in vanj vključili tudi dijake. Težnja je, da bi izdelali terapevtske pripomočke s katerimi bi pomagali pri motivaciji oskrbovancev in sodelovali na kulturnem področju. Tekom šolskega leta imajo v načrtu tudi izpeljavo kreativne delavnice v kateri bodo sodelovali tako dijaki, kot tudi starejši in s skupnimi močmi izdelovali izdelke.

Projekt za starejše, sočutnost, medsebojno sodelovanje, bo tako nudil novo dimenzijo oskrbovancem tudi v poznih letih. Ob pričetku božičnih in novoletnih praznikov so v prijetni novomeški ustanovi dijaki in mentorji zaželeli veliko zdravja in dobrega počutja ter predali darilo, katerega je prevzela direktorica Milena Dular s sodelavkami in predsednica sveta stanovalcev Dragice Rome. Ob predaji izdelkov je dijak Denis Andolšek poskrbel tudi za veselo vzdušje, z igranjem, več kot 130 let stare harmonike.