mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Nm

FOTO: Mladi lesarji s starostniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2012 11:57

Med številne projekte Srednje lesarske in gradbene šole Novo mesto sodi tudi projekt Medgeneracijskega sodelovanja z Domom starejših občanov Novo mesto, ki leži v bližini Šolskega centra Novo mesto.

(Foto: Slavko Mirtič)

S projektom so mentorji lesarskih delavnic na šoli pričeli konec lanskega šolskega leta in vanj vključili tudi dijake. Težnja je, da bi izdelali terapevtske pripomočke s katerimi bi pomagali pri motivaciji oskrbovancev in sodelovali na kulturnem področju. Tekom šolskega leta imajo v načrtu tudi izpeljavo kreativne delavnice v kateri bodo sodelovali tako dijaki, kot tudi starejši in s skupnimi močmi izdelovali izdelke.

Projekt za starejše, sočutnost, medsebojno sodelovanje, bo tako nudil novo dimenzijo oskrbovancem tudi v poznih letih. Ob pričetku božičnih in novoletnih praznikov so v prijetni novomeški ustanovi dijaki in mentorji zaželeli veliko zdravja in dobrega počutja ter predali darilo, katerega je prevzela direktorica Milena Dular s sodelavkami in predsednica sveta stanovalcev Dragice Rome. Ob predaji izdelkov je dijak Denis Andolšek poskrbel tudi za veselo vzdušje, z igranjem, več kot 130 let stare harmonike.