ciril metodov 1 Svet24.si

Zgroženi Slovenci: »S tem oglasom je ...

avstrijska policija, aretacija Svet24.si

VIDEO: Tako so avstrijski policisti robato ...

necenzurirano leto Necenzurirano

Prihaja revija necenzurirano leto

jansa dodik tw Reporter.si

Analiza inštituta IFIMES: Janša v BIH nezakonito...

djokovic 1 Ekipa24.si

Uh, se je Đoković razjezil na svojega trenerja: ...

rok-švab, modrijani Njena.si

Glasbenik in podjetnik: Rok Švab zna poskrbeti za...

luka sasa doncic pm Ekipa24.si

Stopilo se vam bo srce! Luka Dončić je na tekmo ...

Novice

FOTO: Mladi novinarji obiskali Radio Krka

Piše: M.K.

Čas objave:
04.06.2018 12:14

Učenci novinarskega krožka na OŠ Drska, so danes v živo doživeli Radio Krka. 18 krožkarjev je skupaj z mentoricama prišlo peš do radijskega studia v Bršljinu. Pokazali so pravo mero lepega vedenja, samozavesti in radovednosti.

novinarski krozek os drska 7.jpg

Z velikim zanimanjem so si ogledali prostore radia in pokazali precej novinarskega znanja. Radijske voditelje so spraševali, če so že od otroštva vedeli, da želijo delati na radiu, kako radio dela ponoči, zakaj je studio izoliran, zakaj je pred mikrofonom mrežica, kje potekajo intervjuji z gosti, če so na radiu zaposleni tudi tujci in kaj je treba študirati, da lahko potem delaš na radiu. Po študiju pa je prišlo na vrsto še vprašanje, če je plača radijskih novinarjev visoka...

novinarski krozek os drska 5.jpg
Spretni pa so bili tudi pri odgovarjanju na vprašanja voditeljev, ko so zamenjali vlogi. Učenci, ki sicer obiskujejo 3., 4. ali 5. razred osnovne šole, so povedali, da imajo še zdaj doma kakšno kaseto, cd in tudi gramofon se še kje najde.

Vedo, da je Radio Krka slišen na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja na frekvenci 106,6 Mhz in da se njegova spletna stran imenuje radiokrka.si.

novinarski krozek os drska 2.jpg

Pred odhodom so se ustavili še pred zbirko starih radijskih sprejemnikov, ki krasi vhod v radio Krka in ugotavljali, kateri med njimi je najstarejši in ali morda še dela. Obljubili so, da bodo o obisku pri krožku napisali članek in da se bodo na radio zagotovo še kdaj vrnili. 

drska otroci 6.jpg