mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

FOTO: Mobilni kokošnjak srednje šole Kočevje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2015 12:26

Prenosni mobilni kokošnjak, ki so ga oblikovali dijaki drugega letnika Gimnazije in Srednje šole Kočevje, je letošnja najboljša Podjetniška ideja v Kočevju.

Strokovna komisija je med devetimi prijavljeni je kot najbolj izvirno soglasno izbrala stvaritev dijakov iz programa mizar, in sicer Sauda Begića, Blaža Kosa, Domna Kljuna, Blaža Letnarja in Matjaža Papeža. Ideja je oblikovana tudi s pomočjo učiteljice podjetništva Nataše Tekavec in učitelja praktičnega pouka Draga Brinška. Za nagrado se prejeli 900 evrov.

Preprost premični kokošnjak ponuja perutnini vse udobje bivanja v dveh etažah, posebnost kokošnjaka pa je njegova razstavljivost, ki je praktična predvsem zaradi čiščenja in transporta. Kot posebnost in prednost njihove podjetniške ideje dijaki izpostavljajo to, da je v lokalnem okolju kar nekaj lesarskih delavnic, nobena pa se izrecno ne ukvarja z izdelavo mobilnih kokošnjakov. Dijaki bi bili tako prvi, ki bi po naročilu izdelali kokošnjak v šolski lesarski delavnici in bi s tem tudi pripomogli k promociji lesarskega poklica.



Dijaki so se s svojo idejo že predstavili na različnih sejmih in prireditvah v domačem in širšem okolju in odziv je bil odličen, je zapisano v obrazložitvi najboljše podjetniške ideje.

Drugo mesto in nagrado v višini 600 evrov je zasedlo Parketarstvo Levec Peter Levec, s podjetniško idejo »Leseno viseče svetilo, tretje mesto in nagrado v višini 300 evrov je s svojo podjetniško idejo »Kočevske žavbe« zasedla Tina Sevnšek. Ostali sodelujoči na javnem natečaju so vsi dosegli več kot 30 točk, zaradi česar so prejeli »tolažilno nagrado« vsak v višini sto evrov.

Nataša Tekavec o odločitvi.mp3


Nataša tekavec o tržni niši.mp3


nataša tekavec o podjetniški ideji.mp3