Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

FOTO: Moja dežela lepa in gostoljubna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2015 18:05

Slavnostno podelitev priznanj in nagrad udeležencem v projektu Moja dežela lepa in gostoljubna so letos organizirali v četrtek, 17. septembra 2015 v novem, večnamenskem domu PGD Podzemelj. Pred podelitvijo je potekalo predavanje na temo Obilje in harmonija energij v našem vrtu, ki »hrani« naš dom.

»Najsi imamo hišo na hribu ali v strnjenem naselju, ureditev energij v vrtu je tista, ki ščiti in podpira hišo. S pravilnimi zasaditvami, izpeljavo poti, izbrano osvetlitvijo, primerno urejenimi in lociranimi dovozi in dohodi lahko usmerjamo in spreminjamo tok energije. Na ta način na določenih delih vrta dvignemo frekvenco energije, spet drugje jo umirimo,« jih je poučila predavateljica Tanja Glažar, ki je vrsto let delala na inštitutu za radiologijo.

Namen ocenjevanja je še bolj motivirati občane, da lepo urejajo svoje bivalno okolje in s tem prispevajo ne samo k kvaliteti lastnega bivanja, temveč tudi k lepoti kraja, ki je hkrati eden od osnovnih pogojev za razvoj turizma. Na prireditvi so podelili 31 priznanj. Komisija je ocenjevala stanovanjsko hišo z vrtom, stanovanjsko hišo z balkonom, tradicionalno belokranjsko hišo kot ohranjanje stavbne dediščine, javne in poslovne zgradbe, kampe ob Kolpi ter novo kategorijo- turistično vas.


Zlata priznanja so si zaslužili Kamp Podzemelj ob Kolpi in Hotel Bela krajina, Kozjan Anica in Anton iz Božakovega, Josip Budački, Marjetka in Janez Žele ter Marija in Juš Mihelčič iz Metlike, Tina in Peter Ambrožič iz Lokvice, Magovac NBM iz Bočke in Kikelj Toni iz Ravnac pri Suhorju. Za razvoj turizma na vasi smo pa podelili priznanja KS Radovica, KS Drašiče in KS Podzemelj.
Te vasice ponujajo bogato turistično ponudbo in vsako leto štejejo več obiskovalcev.