palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Novo mesto

FOTO: Na FIŠ tekmovali dijaki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2016 16:13

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu se je danes, ob svetovnem dnevu informacijske družbe, odvilo tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij, namenjeno dijakom regionalnih srednjih šol.

Tekmovanja so se udeležili dijaki štirih srednješolskih ustanov – Šolski center Novo mesto, Gimnazija Brežice, Šolski center Krško-Sevnica in Srednja šola Črnomelj.

Prodekanja za izobraževanje Fakultete za informacijske študije Biljana Mileva Boshkoska je prepričana, da bo računalniško tekmovanje na FIŠ postalo vsakoleten dogodek, ki se ga bodo udeleževali dijaki iz bližnje, pa tudi daljne okolice. »Upamo, da bo to tekmovanje postalo tradicija in da bodo današnji udeleženci nekoč zelo ponosni, da so se prvi udeležili tega dogodka na FIŠ,« je povedala.

Prvo mesto na tekmovanju je s 76 točkami od 100 možnih osvojil dijak Šolskega centra Krško-Sevnica Blaž Pirc, drugo in tretje mesto pa sta zasedla dijaka Gimnazije Brežice, Aljaž Benčin (73 točk) in Miha Špan (59 točk). Borba za tretje mesto je bila kar napeta, saj je nehvaležno 4. mesto z 58 točkami zasedel Robert Glazer (Srednja šola Črnomelj), 5. pa je bil Martin Volčanjšek (ŠC Krško-Sevnica) s 57 točkami.

Sponzorji, ki so omogočili izvedbo tekmovanja, so: Krka, tovarna zdravil d.d., Novo mesto, SmartSlam, Podgorje d.o.o. Šentjernej, Interspar Novo mesto in Radio Krka.