brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

Novice Fara/Kostel

FOTO: Na Kostelskem praznovali borci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 19:23

Pri Fari v Kostelu je tamkajšnja občinska organizacija zveze borcev pripravila slovesnost ob 70. letnici osvoboditve. Slavnostni govornik je bil Tit Turenšek, predsednik ZB za vrednote NOB Slovenije, ki je kritično vzel pod drobnogled razmere v državi in se vprašal, če smo Slovenci res suveren narod.

Vrednote svobode, enotnosti, spoštovanja, tovarištva, pravičnosti so se razvile tako leta 1941, ko se je slovenski narod skupaj dvignil proti tiraniji sovražnika, enako leta 1991, ko je branil svojo suverenost.

»Danes boj za suverenost še ni končana. Imeli smo tudi vrednoto solidarnosti, a ta družba ni solidarna. Kako naj, bo ko več kot 300 ljudi živi pod pragom revščine, » je med drugim dejal Turenšek.

Zbrane je nagovoril tudi Janko Veber, poslanec v državnem zboru, ki je opozoril na pasti neoliberalizma, ki bo lahko državo pahnil v še večjo revščino, to pa zelo ogroža suverenost in enotnost.

V kulturnemu programu so nastopili otroci iz osnovne šole, vrtca, pevska družina Jurjevič iz Colnarjev, MPZ Svoboda iz Kočevja ter Vaški muzikanti iz Vasi. V prostorih OŠ pri Fari je eksponate iz časa druge svetovne vojen na ogled postavil zbiratelj Miran Šterk iz Kočevja.