Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Krško

FOTO: Na krški tržnici prvi ribomat

Piše: Občina Krško

Čas objave:
17.02.2020 16:24

V okviru posavskega projekta Riba je in, financiranega iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, so v soboto, na Tržnici Videm v Krškem, v sklopu pustnega sejma, uradno namenu predali prvi ribomat v Sloveniji. Občani bodo imeli 24 ur na dan, sedem dni v tednu, na voljo lokalne sveže ali dimljene postrvi Ribogojstva Pavlič (podjetja Akval), pa tudi ribje namaze.

Občina Krško je za ribomat odštela nekaj več kot 6600 evrov, od tega pričakujejo 85 % iz ribiškega sklada.

Poleg ribomata bo Občina Krško v okviru tega projekta na Ribniku Resa, uredila pet interaktivnih učnih panojev. Kot je na odprtju ribomata na sobotnem pustnem sejmu na tržnici Videm poudarila podžupanja Občine Krško Ana Somrak, je cilj projekta predvsem sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe, porast oskrbe z lokalnimi ribami in kratke dobavne verige (vzreja - krožnik).

Nosilec projekta Riba je in, je Občina Sevnica, partnerji pa poleg Občine Krško še KŠTM Sevnica, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo kmečkih žena Arnika iz Radeč, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki in ribogojsko podjetje Akval, d. o. o., z Blance. Skupna vrednost projekta, sofinanciranega z Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, znaša nekaj več kot 272.500 evrov, predvideni znesek sofinanciranja pa je 199.993 evrov.

Sicer pa so v Krškem v začetku decembra lani na tržnici odprli tudi prvi medomat v Posavju in na Dolenjskem, katerega nakup je prav tako omogočila Občina Krško. Občani imajo tako 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo med in medene izdelke lokalnih čebelarjev.