900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Dobova/Novo mesto

FOTO: Na Policijski upravi Novo mesto ponosni na sodelavce, ki znajo pomagati

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
18.04.2019 12:33

Policisti PMP Dobova, ki so bili dan po lanskem božiču v službi, ne bodo nikoli pozabili dramatične bitke s časom, ki se je v jutranjih urah odvijala sredi železniških tirov. Policist Simon Brečko je s sodelavci ravno opravil mejno kontrolo potniškega vlaka in se vračal na postajo. Med železniškimi tiri se je srečal s sprevodnikom vlaka, mu pokimal v pozdrav in nadaljeval svojo pot.

IMG_5768a.jpg
Prisrčno srečanje z Milanom
Foto: PU Novo mesto

Med železniškimi tiri se je srečal s sprevodnikom vlaka, mu pokimal v pozdrav in nadaljeval svojo pot.

Le nekaj trenutkov zatem je slišal klice kolegov policistov, moški se je namreč zgrudil in obležal. Vsi policisti v izmeni so brez pomisleka priskočili na pomoč. Moški je bil brez utripa srca, zato so ga policisti nemudoma obrnili v pravilni položaj, Simon je pričel z masažo srca, policistka Jelka Kozole pa je skrbela, da je imel moški proste dihalne poti. Sodelavci so v tem času poklicali na pomoč reševalce in jih
ves čas seznanjali s stanjem moškega.

IMG_5760a.jpg
Simon, Milan in Jelka
Foto: PU Novo mesto

Med masažo srca in oživljanjem, ki je trajalo skoraj deset minut, je moški dvakrat zadihal in prišel k zavesti, vendar takoj zatem spet omahnil v nezavest. Naši sodelavci pa niso obupali, požrtvovalno so nadaljevali z masažo srca in bitko s časom. Ni šlo vse gladko. Reševalci niso mogli z vozilom do poškodovanega. Ta je zdaj dihal, pa spet prenehal. Reševalci so uporabili defibrilator in ga ob pomoči policistov preko tirov na nosilih odnesli do reševalnega vozila.

IMG_5757a.jpg
Simon, Milan in Jelka
Foto: PU Novo mesto

Ko so se kasneje zbrali na policijski postaji, je med njimi vladala tišina. Zdelo se je, da obeti niso dobri, tako so jim povedali tudi reševalci. Šele čez teden dni so izvedeli boljšo novico. Da so gospoda prebudili iz umetne kome in ni več v smrtni nevarnosti, da pa je njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo resno. V naslednjih mesecih so še večkrat povprašali o njegovem okrevanju in novice so bile vedno bolj ohrabrujoče. Po operaciji, dolgotrajnem okrevanju v bolnišnici in zdravilišču pa je zdaj že končno v domači oskrbi in tam sta ga policista Jelka in Simon včeraj tudi obiskala, ter mu prenesla pozdrave celotne ekipe PMP Dobova.

IMG_5754a.jpg
Policisti Simon Brečko
Foto: PU Novo mesto

Težko je najti prave besede, s katerimi bi srečanje opisali. Zagotovo pa je bilo ganljivo, prisrčno in nepozabno. Gospod Milan se odlično drži in ob izjemni podpori svoje partnerke bo gotovo kaj kmalu policistom PMP Dobova v sprevodniški uniformi v Dobovi pomahal z vlaka.

IMG_5752a.jpg
Policista Simon in Jelka sta obiskala Milana
Foto: PU Novo mesto

Gospodu Milanu in njegovi družini želijo vse dobro. Na Policijski upravi Novo mesto pa so ponosni, da imajo v svoji sredini posameznike, ki v najbolj ključnih trenutkih znajo stopiti skupaj in oblikovati najboljšo ekipo.