Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

FOTO: Na Šolskem centru strokovnjaki za oblikovanje lesa

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2021 11:23

Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, so pripravili razstavo zaključnih izdelkov dijakov smeri mizar ter lesarski tehnik.

Dijaki so se izjemno potrudili in pripravili čudovite in kakovostne izdelke iz lesa, ki bi si jih marsikdo želel v svojem stanovanju. Izdelovali so jih pol leta in uspeli premagati vase izzive, na katere so naleteli tudi zaradi šolanja na daljavo. Ravnateljica Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Damjana Šterk je povedala, da se vsako leto dijaki izkažejo na različne načine, da pokažejo, česa so se v vseh letih šolanja na ŠC Novo mesto naučili. To storijo na tradicionalni razstavo, ki jo skupaj z učitelji in mentorji pripravijo dijaki. Dodala je, da je bilo letos veliko časa delo na daljavo in da so takoj, ko je bilo mogoče, zaključne letnike potegnili nazaj v šolo. Zaradi interesa nekaterih dijakov so tudi med zimskimi počitnicami omogočili dijakom, da so delali. 

Za zaključna dela dijaki sami nabavijo material, kupijo vse, kar potrebujejo za določen izdelke. V prvih mesecih ga skicirajo, na to naredijo načrt, postopoma se dogovarjajo z mentorji. Izdelki na koncu ostanejo dijakom, ki lahko z njimi naredijo, kar želijo.

Ravnateljica Damjana Šterk je ponosna na mentorje in dijake, da so v takih okoliščinah dokončani izdelke ter da je rastava nastala v takem obsegu, ker že nekaj let ni bilo toliko čudovitih izdelkov.

Direktor Šolskega centra dr. Matej Forjan je povedal, da je ponosen na vse dijake, študente in zaposlene, da so brez večjih pretresov opravljali vse obveznosti. Na šoli so imeli malo okužb, ki bi zmotile učni proces, kar po njegovem mnenju pomeni, da so se vsi zavedali svojih odgovornosti. Trenutno na šoli potekajo zaključni izpiti in matura, ki so podobni tistim iz časov, ko ni bilo epidemije. Forjan dodaja, da to kaže, da so si vsi zaslužili počitek, ki bo sledil in ga bodo dobro izkoristili ter si napolnili akumulatorje, za novo šolsko leto. Direktor je povedal, da je ponosen na dijake, študente in zaposlene, da so zdržali do konca in kljub takim ali drugačnim težavam uspešno prebrodili vse težave.

Govorili smo z dijakom Gregorjem Šterkom, ki je povedal, da je izdelal dve omarici, ki bosta zdaj krasili njegov dom. Povedal je, da je med delom naletel na številne izzive, ki pa se z dobro voljo da premagati. Zdaj ima v načrtu narediti fakulteto, nato pa se zaposliti.

Jakob Vidmar je izdelal gugalnico iz macesna, njegov največji izziv je bil po njegovih besedah vse skupaj, ker gre za velik izdelek z veliko konstrukcijo in je moral biti natančen pri načrtovanju. Gugalnice ne bo prodajal, morda pa v prihodnosti še izdelka kakšno, ker je bilo s to veliko dela. Po zaključenem letniku se bo vpisal na fakulteto, potem pa se zaposlil.

Razstavo si lahko ogledate od danes do četrtka med 10. in 12. uro v prostorih MIC-a na Šolskem centru Novo mesto.

Direktor Šolskega centra dr. Matej Forjan


Ravnateljice Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Damjana Gruden


Dijak Jakob Vidmar


Dijak Gregor Šterk