aplikacija nijz, qr koda Svet24.si

To so izjeme PCT, ki veljajo od danes

E-rt5UUX0AMoHl3 Svet24.si

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo ...

241995703_4358899604187928_2482871352667586705_n Svet24.si

FOTO: Padel v potok ob trboveljskem dimniku

pocivalsek telice-facebook copy Reporter.si

Kongres kozjanskega bika Zdravka Počivalška: s ...

10182088 Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

zidansek Ekipa24.si

NORIJA V PORTOROŽU! Pobiralec žogic v zadrego ...

Novice Krško

FOTO: Na Zdolah prva pogodbena pošta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2012 11:39

V Zdolah in Križevcih začenjata danes delovati prvi pogodbeni pošti Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije namerava v pogodbene pošte prihodnje leto preoblikovati še približno 50 pošt. V tovrstne pošte bodo preoblikovali sedanje najmanjše enote, ki so za stranke odprte le dve uri dnevno.

Kot so s Pošte Slovenije sporočili ob današnjem odprtju prve pogodbene pošte v Zdolah pri Krškem, je njeno vodstvo prepričano, da bodo tovrstne pošte poslovalnice pomembno prispevale k učinkovitemu odgovoru na izzive časa, ki prinaša popolno odprtje trga poštnih storitev in večjo konkurenco.

Odprtje pogodbenih pošt je tudi odgovor na spremenjene navade njihovih strank, upadanje števila klasičnih poštnih storitev in zaostrene gospodarske razmere. Pogodbene pošte predstavljajo nov korak k učinkovitejši organizaciji in optimizaciji mreže poštnih enot, ki bodo pripomogle k dolgoročni socialni stabilnosti in uspešnosti poslovanja Pošte Slovenije, so dodali.

Pogodbena pošta je nova organizacijska oblika pošte, v katero bodo preoblikovali nekatere manjše pošte po Sloveniji, te pa bodo načeloma delovale enako kot druge. Poštno dejavnost bodo združevale s samostojnim podjetništvom, ki praviloma ali vsaj v večjem obsegu ne izvaja pošti konkurenčnih dejavnosti.

Pogodbene pošte bodo enako kot stalne opravljale univerzalne poštne storitve, s tem, da bodo za stranke izvajale vplačila in izplačila z osebnih računov Poštne banke Slovenije, izročale pošiljke, ki jih pismonoše ne bodo uspeli dostaviti, opravljale plačilni promet ter prodajale znamke, embalažo ter druge poštne potrebščine.

Tovrstne pošte so v Sloveniji novost, v tujini pa so že dobro znane in uveljavljene. Kot primer so navedli avstrijsko pošto, ki je doslej zunanjim pogodbenikom ponudila več kot 1250 pošt, ob tem, da jih sama upravlja nekaj čez 600, so še zapisali pri Pošti Slovenije.

Pogodbene pošte bodo praviloma odprte dlje kot sedanje stalne. Kot je direktor novomeške poslovne enote Pošte Slovenije Cvetko Sršen pojasnil bo zdolska pogodbena pošta namesto sedanje, ki je bila odprta le dve uri dnevno, delovala vsakodnevno med 8. in 15. uro. Ob četrtkih tudi do 17. ure, odprta pa bo še ob sobotah od 8. do 12. ure, je še povedal Sršen.
Več o tem kaj bo pridobitev pomenila za Zdole tamkajšnje prebivalce pa je povedal direktor Fanc Jeler.

Direktor Pošte Zdole, Franc Jeler