Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Nagradili krvodajalce jubilante

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2015 09:23

Novomeško Območno združenje RK je tudi letos podelilo priznanja krvodajalcem jubilantom iz Mestne občine Novo mesto. Povabili so 80 jubilantov, ki so prejeli priznanje za od 20- krat do 170-krat darovano kri.

Na včerajšnji podelitvi na Centru biotehnike in turizma Grm v Novem mestu so za 110-krat darovano kri prejeli priznanja Bukovec Anton, Kocjan Marjan in Nilić Jelka, za 120-krat Nilić Miroslav in 170-krat Matjaž Šinkovc.

Krvodajalce je nagovorila predsednica OZRK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar, ki je poudarila, da je krvodajalska dejavnost ena od najbolj ukoreninjenih solidarnostnih aktivnosti, saj povprečno 5% populacije vseh Slovencev redno daruje kri, na Dolenjskem pa je 7% darovalcev.

V imenu Mestne občine Novo mesto je krvodajalcem čestital podžupan Boštjan Grobler, v imenu Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto pa se jim je zahvalila Silva Kotar.


Dijaki šole Grm Novo mesto so s skupino harmonikarjev in pevk pričarali zabavni program, ki se je zvrstil med podelitvami priznanj darovalcem krvi.

»Iskrene čestitke vsem krvodajalcem in hvala v imenu vseh tistih, ki so jim z delčkom darovanja sebe pomagali,« so zapisali z OZRK Novo mesto.