zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Kočevje

FOTO: Naj spominek Kočevske je palica kočevarca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.05.2016 08:51

Letošnji najboljši spominek Kočevske je palica kočevarca avtorja Viktorja Kobole. Petčlanska komisija je na podlagi sedmih meril ocenjevala 14 spominkov, največ točk pa podelila palici kočevarci, lesenim ploščkom in energijskim ploščicam.

Letošnji naj spominek Kočevske po mnenju Mateje Dekleva, Mihaela Petroviča mlajšega, Alenke Rovan, Nadje Kovačič in Marka Stijepićapovezuje izročilo izdelave palic, les kot naravno bogastvo Kočevske in dodano vrednost razvijanja kreativnosti z enostavnim orodjem in tehniko. Avtor zmagovalnega spominka Viktor Kobola je pojasnil, da je bil nekdaj pastir in da je palica pravzaprav spomin na pastirska leta.

Med spominki, ki so jih avtorji prijavili na letošnji natečaj Občine Kočevje, so bili raznovrstni izdelki, od medomaška in osvežilca prostora do koledarja in lesenih ogrlic. Avtorica drugega najboljšega spominka, tj. lesenih ploščkov, je Tina Sevnšek, avtorica tretjeuvrščenega spominka, energijskih ploščic, pa Katarina Urška Jakovac. Prvi trije so poleg priznanj prejeli še denarne nagrade v višini, 900, 500 in 300 evrov bruto.

Viktor Kobola