mož elektirka Dobra karma

Tarot napoved: poudarjeni strahovi in podvojeni ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Novice Globoko/Brežice

FOTO: Največ znanja na Eko kvizu pokazali šolarji iz Globokega

Piše: Komunala Brežice, B.Z.

Čas objave:
14.02.2020 08:44

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Že peto leto zapored skupaj z učitelji izvajajo ekološki projekt Ohranimo čisto okolje. V sklopu projekta so izpeljali Eko kviz za 6. razrede v sedmih brežiških osnovnih šolah.

Na Eko kvizu, kjer so obravnavane teme od virtualne vode, ponovne uporabe do ogljičnega odtisa, so se najbolje odrezali učenke in učenci 6. razreda Osnovne šole Globoko. Za svoje odlično poznavanje ekoloških tem so bili nagrajeni z vstopnicami za kino.

Zmagovalec.png
Zmagovalcem Eko kviza 2020 sta plaketo in nagrado izročili koordinatorica projekta Jasmina Butara in direktorica Komunale Brežice mag. Jadranka Novoselc
Foto: Komunala Brežice

»V okviru projekta bomo v tem šolskem letu obiskali vrtce, osnovne in srednje šole v občini. Odziv udeležencev je vsako leto izredno pozitiven, otroci so dovzetni za ekološke teme, izražajo skrb do okolja, živali in soljudi ter so naši največji zavezniki pri varovanju okolja,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice. Učenci se na delavnicah, ki jih izvajajo strokovni sodelavci Komunale, seznanijo s skrbnim ravnanjem z naravnimi dobrinami, s ponovno uporabo in s pravilnim ravnanjem z odpadki. Iz odpadnih materialov izdelajo uporabne izdelke kot so denarnica iz tetrapaka, ptičja krmilnica iz odpadne plastenke, mini kompostnik in podobno.