Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Kočevje

FOTO: Namenu predano novo krožišče v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 15:17

V Kočevju je minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič simbolično predal namenu novo krožišče v Kočevju.

V Kočevju je danes potekala simbolična predaja novega krožišča pri avtobusni postaji v Kočevju. Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič, direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko, vodja Sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart in vodja projektov v Sektorju za investicije v ceste Bojan Papler so s prerezom traku in spustom balonov simbolično predali namenu novo krožišče na cesti Kočevje-Livold.

Krožišče se nahaja na eni prometnejših cest v Kočevju in hkrati tudi na šolski poti, zato izgradnja bistveno prispeva k varnosti v prometu ter varnosti otrok na poti v šolo in domov. Krožišče je opremljeno tudi s posebnimi taktilnimi oznakami za slepe in slabovidne. V sklopu izgradnje krožišča je potekala še ureditev kolesarske steze, površin za pešce in postavitev nove prometne signalizacije ter prestavitev, obnovo in zaščito komunalnih vodov. Vrednost gradbenih del je znašala 303.540,74 EUR, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo zagotovila 210.808,12 EUR, Občina Kočevje pa 92.732,62 EUR.

Minister dr. Peter Gašperšič je na dogodku povedal, da se v Kočevje še vrne, tudi na račun nekaterih novih projektov, župan dr. Vladimir Prebilič pa se je zahvalil za odlično sodelovanje in razumevanje potreb občine Kočevje. Pred predajo krožišča sta si minister in župan ogledala tudi potek del na železniški postaji v Kočevju.