Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Koprivnica

FOTO: Narodno-zabavni večer pod kozolcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 20:56

V Koprivnici so se konec tedna veselili ob vižah slovenske narodno zabavne glasbe. Instrumentalna sekcija Kulturnega društva Anton Aškerc Koprivnica, ki nosi ime Generacije, je praznovala peto leto obstoja in ga obeležila s prečudovitim večerom.

Več kot 350 obiskovalcev je napolnilo športno dvorano v Osnovni šoli Koprivnica in prisluhnilo vrsto zanimivim in kvalitetnim gostom. Navzoče so s svojim ubranim petjem in igranjem razveselili Ansambel Nemir, Ansambel Skomini, Toni Sotošek z otroki, Skupina Generacije, Mešani pevski zbor Koprivnica, citrarki Agnič in harmonikaš Anže Novak. Prelepe viže so popestrili plesalci iz Folklorne skupine Kozje, za lepe vezne besede pa je poskrbel Sandi Lekše.

Posebnost večera je bila premierna izvedba pesmi Tebi Koprivnica, za katero besedilo je prispevala tekstopiska Jožica Vogrinc, uglasbil pa jo je Marjan Turk. Pesem je izvedla skupina Generacije, pod vodstvom Anje Radkovič, s spremljavo citer in mešanega pevskega zbora. Pesem je namenjena Koprivnici, sicer mali vasici, ki pa vedno znova dokaže, da deluje z dušo in srcem.

Naslednja priložnost, da se pridružite kulturnikom v Koprivnici bo 24. novembra 2012, ko bo Mešani pevski zbor Koprivnica skupaj s Tamburaškim orkestrom iz Artič, pod vodstvom Dragutina Križaniča, izvedlo Dalmatinski večer.