mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Koprivnica

FOTO: Narodno-zabavni večer pod kozolcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 20:56

V Koprivnici so se konec tedna veselili ob vižah slovenske narodno zabavne glasbe. Instrumentalna sekcija Kulturnega društva Anton Aškerc Koprivnica, ki nosi ime Generacije, je praznovala peto leto obstoja in ga obeležila s prečudovitim večerom.

Več kot 350 obiskovalcev je napolnilo športno dvorano v Osnovni šoli Koprivnica in prisluhnilo vrsto zanimivim in kvalitetnim gostom. Navzoče so s svojim ubranim petjem in igranjem razveselili Ansambel Nemir, Ansambel Skomini, Toni Sotošek z otroki, Skupina Generacije, Mešani pevski zbor Koprivnica, citrarki Agnič in harmonikaš Anže Novak. Prelepe viže so popestrili plesalci iz Folklorne skupine Kozje, za lepe vezne besede pa je poskrbel Sandi Lekše.

Posebnost večera je bila premierna izvedba pesmi Tebi Koprivnica, za katero besedilo je prispevala tekstopiska Jožica Vogrinc, uglasbil pa jo je Marjan Turk. Pesem je izvedla skupina Generacije, pod vodstvom Anje Radkovič, s spremljavo citer in mešanega pevskega zbora. Pesem je namenjena Koprivnici, sicer mali vasici, ki pa vedno znova dokaže, da deluje z dušo in srcem.

Naslednja priložnost, da se pridružite kulturnikom v Koprivnici bo 24. novembra 2012, ko bo Mešani pevski zbor Koprivnica skupaj s Tamburaškim orkestrom iz Artič, pod vodstvom Dragutina Križaniča, izvedlo Dalmatinski večer.