hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Škocjan

Foto natečaj pod mentorstvom Ajde Zorko

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
07.06.2019 12:03

V Škocjanu je v sodelovanju z Razvojno izobraževalnim centrom Novo mesto nastala fotografska razstava, v Večgeneracijskem centru Skupaj, ki je organiziral fotografski tečaj pod mentorstvom Ajde Zorko.

Razpisani sta bili dve temi: Knobleharjev spomenik, ki so ga velikemu rojaku domačini že pred leti postavili sredi Škocjana, in skriti kotički občine. Strokovna žirija je skrbno pregledala prispele fotografije in enotno mnenje je bilo, da je tematika natečaja izpolnila pričakovanja, izbrani motivi pa so bili zelo različni – od naravnih lepot do kulturnih znamenitosti, marsikatera fotografija pa ima tudi simbolno sporočilnost.

Skriti kotički Knobleharjeve občine 2.jpg
Skriti kotički Knobleharjeve občine
Foto: Dolenjski list, L.M.

Nekaterih dobrih idej in izvirnih motivov avtorjem ni uspelo tehnično ali fotografsko kakovostno realizirati, a je bilo sporočilo vseeno dovolj jasno.

Na razstavi, ki si jo do konca šolskega leta lahko ogledate v prostorih Osnovne šole Frana Metelka v Škocjanu, zatem pa do konca leta v tamkajšnjem Metelkovem domu, so predstavili vse prispele fotografije, med njimi tudi štiri nagrajene. Nagrade so prejeli Hana Zupet za fotografijo kipa Ignacija Knobleharja in župnijske cerkve svetega Kancijana, Nina Kos, ki je v objektiv ujela odsev Knobleharjevega spomenika na vodni gladini, Tereza Zupet je bila nagrajena za fotografijo narave, na kateri je s soncem obsijano drevo, Miha Toni Bobič pa je prejel nagrado za panoramsko fotografijo Knobleharjevega parka.