mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Nevarno naraščanje rek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2012 10:52

Zaradi obilnih padavin poplavljajo reke Krka, Sava in Kolpa, razlila se je tudi Sotla. Do večera bodo omenjene reke še naraščale, opozarjajo hidrologi.

Z Agencije za okolje še sporočajo, da je reka Krka začela poplavljati v jutranjih urah. Danes do večera bo še naraščala in poplavljala v večjem obsegu. Poplavljene površine na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo danes čez dan povečevale.

Ljubljanica s pritoki na Ljubljanskem barju, Sava v Zasavju in na Krško-Brežiškem polju in Kolpa poplavljajo in še naraščajo. Naraščanje se bo umirilo tekom dneva.


Pretoki rek po vsej Sloveniji so veliki. Poplavljajo reke Vipava s pritoki, Idrijca s pritoki, Reka, Poljanska Sora in Sora, Gradaščica, Pšata in manjši vodotoki na Domžalskem polju, vodotoki na širšem celjskem območju, Dravinja, Mestinjščica, Sotla in manjši vodotoki v Posotelju. Poplavljene površine ob reki Vipavi so večje od običajnih in se bodo zadrževale še tekom dneva. Omenjene reke so zgodaj zjutraj dosegle najvišje pretoke in že počasi upadajo.