bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Brežice

FOTO: Noč ima svojo ustvarjalno moč

Piše: Knjižnica Brežice

Čas objave:
18.11.2017 12:16

Prvo delavnico ustvarjalnega pisanja so z Natašo Jenuš v brežiški knjižnici pripravili ob letošnji noči knjige.

Slabih sedem mesecev po tem peturnem nočnem maratonu besed so bili znova v akciji, sporočajo iz brežiške knjižnice, kjer so se na petkov večer zopet srečali v knjižnični e-učilnici. V nekoliko predrugačeni zasedbi, a tudi tokrat z obilico ustvarjalnih zamisli. »Zunaj so v tihem jesenskem večeru nežno poletavali raznobarvni drevesni listi in tla prekrivali z nežno odejo. V toplini in svetlobi knjižničnih prostorov pa so hkrati s tem na papirnatih listih nastajale najrazličnejše stvaritve,« pravijo v knjižnici.

Poigrali so se s črkami, z zlogi in besedami. Ustvarjalni duh so sproščali z igro »kalodont« in se poigrali s koreni. Ne z zelenjavnimi, pač pa z določenimi sklopi besed, ki so tvorili vsebinsko povezane besede in besedne zveze. Strinjali so se, da jih besede, ki se končajo na isto črko, hitro zanesejo v rime. V narobe pravljici jih je z najrazličnejšimi dogodivščinami nasmejala Rdeča kapica. Tudi volk in babica, pa Muca Copatarica in Kekec ter mnogi drugi niso bili od muh. Spisali so tudi z »Volk in sedem kozličkov« naslovljene kriminalke. Kdove, morda bodo kdaj luč sveta ugledale na knjižnih policah.

Vsekakor jim ni bilo dolgčas. Tradicionalne zapise so predrugačili in jih odeli v nove preobleke ter se poigravali v in z domišljijo.

Večerni termin za obisk in ustvarjalno druženje v knjižnici so tudi tokrat izkoristili v polni meri. Pravijo, da gre v tretje rado, zato že snujejo novo ustvarjalnico.