prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Novice Novo mesto

FOTO: Novi novomeški ambasadorji znanja

Piše: MO NM, M.G.

Čas objave:
16.12.2019 13:06

Na seji občinskega sveta, ki je potekala prejšnji četrtek, so na Mestni občini Novo mesto slovesno predstavili že četrto generacijo občinskih štipendistov. Med 22 prijavami za šolsko leto 2019/2020 so izbrali gimnazijko in zelo uspešno atletinjo Veroniko Sadek, študenta astrofizike Jona Judeža, šahista in študenta biokemije Vida Dobrovoljca in študentko fizike in matematike Ano Šubic, ki je z dvema izdanima knjigama uspešna tudi na literarnem področju.

Štipendiste je na seji predstavila direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič. Izpostavila je, da je novomeška občina ponosna na talentirane mlade Novomeščane, ki dosegajo številne uspehe na različnih področjih. Skupaj z županom Gregorjem Macedonijem sta štipendistom izrekla čestitke ob podpisu pogodbe in zaželela veliko uspeha pri zadanih ciljih.

Veronika Sadek si pri nadaljevanju športne poti želi visokih uvrstitev na velikih atletskih tekmovanjih, ob tem pa bi rada uspešno zaključila gimnazijo. Jon Judež bi rad s svojim delom Novomeščanom približal zanimivosti astronomskih opazovanj, v prihodnosti pa predlaga izgradnjo observatorija v bližini Novega mesta. Med željami Vida Dobrovoljca je uspešno dokončanje fakultete, izziv na šahovskem področju pa bo osvojitev naslova velemojstra in skok v trenerske vode. Ana Šubic bo, tako kot doslej, ostala zvesta pisanju knjig, izziv za prihodnost je tudi uspešen zaključek študija in prispevanje k dobrobiti družbe in Novega mesta.

Predstavitev - seja.jpg
Seja svetnikov MO Novo mesto
Foto: MO Novo mesto

Mestna občina Novo mesto v okviru izvajanja številnih projektov in podpornih shem za mlade s štipendijami nadaljuje s podporo tistim najbolj perspektivnim mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke. Na ta način že od leta 2016, ko so ponovno začeli podeljevati štipendije za izjemne uspehe, aktivno podpirajo mlade, ki imajo z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo posebne talente in predstavljajo naložbo v prihodnost Novega mesta. Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini in 200 evrov za šolanje v Sloveniji ter je prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.