Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: Novo otroško igrišče na Portovalu

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 10:54

Ob včerajšnjem dnevu slovenskega športa, ki izpostavlja tudi pomen rekreacije in zdravega načina življenja že od malih nog, sta direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič in župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni na Portovalu, na zelenici ob pump tracku, v družbi otrok namenu predala novo igrišče, namenjeno najmlajšim.

Na otroškem igrišču, obdanim z ograjo, ki bo omogočala večjo varnost, so postavljena različna igrala, ki spodbujajo otroke, da se gibajo in razvijajo svoje sposobnosti. »Igrišče, ki je plod uspešnega sodelovanja med Mestno občino Novo mesto in Razvojnim centrom Novo mesto, je nastalo v okviru mednarodnega projekta Wonder, katerega partnerji prihajajo iz Slovenije (Razvojni center Novo mesto), Italije, s Hrvaške, iz Albanije, Grčije in Črne gore. Eden od ciljev tega projekta je razvoj otrokom prijaznih destinacij in želja je, da bi Dolenjska še bolj razvijala tovrstne produkte, ki bodo privabljali mlade družine,« je izpostavila vodja projekta Wonder na Razvojnem centru Novo mesto Vesna Maksimović. Tako so v okviru projekta med drugim pripravili več različnih delavnic na temo Dolenjska – družinam prijazna destinacija.

Glavni rezultati projekta so:
- nova turistična ponudba, usmerjena v otroke in družine
- WONDER akcijski načrt in
- ustanovljena transnacionalna mreža otrokom prijaznih destinacij.

Igrišče zaokrožuje tako športno kot tudi turistično ponudbo na Portovalu. Da pa bi slednjo čim bolj približali turistom (domačim in tujim), v okviru projekta nastaja tudi promocijski film, v katerem bodo pokazali, kako lahko družina tu preživi čudovite počitnice. Seveda ga bodo s pridom uporabili pri promociji mesta in Dolenjske.

Vodja projekta Wonder na Razvojnem centru Novo mesto Vesna Maksimović