zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

FOTO: Novomeške Urbane galerije

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.08.2016 12:05

V nekaterih izložbah praznih trgovinskih in drugih lokalov v novomeškem mestnem jedru so te dni razstavili 30 likovnih del lokalnih ljubiteljskih ustvarjalcev.

Pri postavitvi te mestne razstave, ki so jo njeni snovalci poimenovali Urbane galerije, so se združili Mestna občina Novo mesto, razstavljajoči likovniki in Društvo Novo mesto.

Z novomeške občine so sporočili, da so marsikatero prazno izložbo v jedru Novega mesta preoblikovali v razstavno galerijo z likovnimi deli lokalnih ustvarjalcev. Na ta način želijo oživiti prazne mestne prostore.

V izložbah na Glavnem trgu in Rozmanovi ulici so tako razstavili dela Roberta Jevnika, Gorana Mangotića, Tee Skupek, Tamare Prešeren in Sebastjana Šeremeta. Akciji so se pridružili tudi člani novomeškega Likovno kulturnega društva Mavrica, ki svoja dela razstavljajo na Glavnem trgu.


Skupaj so razstavili 30 likovnih del, ki bodo v novomeškem jedru razstavljena do vnovične zapolnitve trgovin, vsa razstavljena dela petih mlajših novomeških umetnikov pa so tudi naprodaj.

Z morebitnim izkupičkom od prodaje želi Društvo Novo mesto poslikati puste novomeške betonske stene - na primer pri avtobusni postaji in Osnovni šoli Bršljin - z grafiti, ki bodo vsebovali pozitivna sporočila, so še sporočili z novomeške občine.