tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Ob tednu otroka novi TV-ji

Piše: SB Brežice, A.M.

Čas objave:
03.10.2019 08:16

Na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Brežice so imeli ob tednu otroka prav posebno slovesnost - primopredajo novih LCD-TV, ki jih je oddelku podaril Lions klub Brežice.

Ko pogledamo izven okvirjev zdravljenja vidimo, da obstajajo tudi druge poti, ki vodijo v kakovostno in otroku prijazno oskrbo. V času bolnišnične obravnave se otrokom nedvomno prekine dnevna rutina, postanejo bolj razdražljivi in občutljivi, zato jim je težje zagotoviti normalen vsakdan, ki so ga vajeni v domačem okolju. Vzpostavljanje odnosa med otrokom in zaposlenimi v zdravstvu je neprecenljivo. Otrok se boji neznanega, je ranljiv, zaupa le znanim osebam, zato je pomembno, da vzpostavimo topel in prijeten medsebojni odnos. S tem si pridobimo zaupanje s katerim lahko bistveno olajšamo trenutke zdravljenja. Bivanje otroka v bolnišnici je stresno tudi za starše. Ti so izčrpani in utrujeni že zaradi zaskrbljenosti za otrokovo zdravje. V veliko pomoč je zato lahko že, če otrok lahko, enako kot doma, gleda risanko za lahko noč, glasbeni program ali kakšne druge otroške oddaje.

Prošnji Otroškega oddelka za nakup LCD-TV se je, kot že večkrat do sedaj, odzval Lions klub Brežice, ki je s čudovito gesto donacije ponovno pokazal svoje neprecenljivo poslanstvo.



Otroške oči zasijejo, ko so zdrave, pomirjene in vesele. Ob vseh dopoldanskih aktivnostih, ki jih otroci opravljajo pod vodstvom vzgojiteljice Jerneje Rožman iz Vrtca Mavrica Brežice, je nabava novih LCD-TV bistveno vplivala na krajšanja večernih uric, ki jih otroci preživijo v bolnišnici.

»Lions klubu Brežice se za donacijo LCD-TV iskreno zahvaljujemo,« so še sporočili iz brežiške bolnišnice.