ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

Gašper Bergant, Žan Papič & Sašo Stare Njena.si

Stand up komik v dveh mesecih shujšal 11 ...

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

Novice Krško

FOTO: Občina Krško regijska zmagovalka Zlatega kamna 2020

Piše: Občina Krško

Čas objave:
12.02.2020 20:43

Na letošnjem izboru u za Zlati kamen 2020 , je Občina Krško med enajstimi finalnimi občinami prejela naziv razvojno najprodornejše občine v regiji od Koroške do Posavja. Zlati kamen je prejela občina Idrija.

Kot so zapisali, je Občina Krško gonilna sila širšega slovenskega projekta Pametne vasi za jutri – oblikovanje pilotnih modelov za trajnostni razvoj podeželskih okolij s posebnim demografsko obarvanim poudarkom – zasnovo »pametnih srebrnih vasi«, ki naj bi omogočile daljše samostojno življenje starostnikom. Izpostavili so še koncept mestnega marketinga, »sveže prijeme« pri razvoju turizma, projekt oživljanja mestnega središča s pomočjo obrti in projekt VARUJVODO, ter dodali, da Krško izstopa pri delu z mladimi in pri vključevanju občanov v upravljanje, pri čemer so poudarili, da je sistem zbiranja pobud občanov med najbolj izdelanimi.
Letošnja rdeča nit konference in izbora Zlati kamen, ki se jo je udeležil podžupan občine Krško Vlado Grahovac, je bila usmerjena v pripravljenosti občin na prihodnost – kako so znale integrirati sodobne tehnologije v razvoj kraja, katere so razvoj zasnovale tako, da kar najbolj odgovarja na glavne izzive prihodnosti v naravnem in širšem družbenem okolju. Strokovni svet projekta se je osredotočal na spretnost občin, s katero svoj razvoj vključujejo sodobno tehnologijo.

Letos se je za nagrado v najožji izbor uvrstilo enajst občin, poleg Krškega še občine Cerkvenjak, Maribor, Murska Sobota, Slovenske Konjice, Velenje, Domžale, Trbovlje, Idrija, Kranj in Jezersko. Idrija je zmagala v zahodni Sloveniji, Trbovlje v osrednji, Maribor pa v vzhodni Sloveniji.