900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

FOTO: 130.000 evrov za mala podjetja

Piše: STA

Čas objave:
28.08.2018 07:55

V Občini Krško se je do 18. septembra možno prijaviti na občinski razpis podpore oz. dodeljevanja proračunskega denarja za pospeševanje razvoja malega gospodarstva za tekoče leto. Razpis predvideva skupaj 130.000 evrov nepovratnih sredstev za subvencioniranje naložb v novo opremo, svetovanje in druge podporne storitve.

Po podatkih krške občine razpis denarno podporo po pravilu de minimis oz. pomoč, ki zaradi svoje višine ne izkrivlja ali ogroža konkurence in ne predstavlja državne pomoči, predvideva tudi za svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, za svetovanje pri promociji izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, pri dodatnih izobraževanjih ter podobno.

Upravičenci do omenjene podpore so mikro in majhna enotna podjetja ter samostojni podjetniki posamezniki na območju Občine Krško, ki izpolnjujejo pogoje v skladu z zakonodajo o gospodarskih družbah, ter strokovna društva in združenja na področju podjetništva s sedežem dejavnosti na območju krške občine.


Do navedene podpore so upravičena tudi mala podjetja s sedežem dejavnosti izven te občine, a le v primeru naložb poslovne enote v Občini Krško z najmanj dvema tretjinama zaposlenih za nedoločen čas s stalnim bivališčem v tej občini. Če ima podjetje sedež dejavnosti zunaj Občine Krško, lahko vlogo vloži le za ukrepe, ki se nanašajo na njegovo poslovno enoto v krški občini, so pojasnili.

Za vsak posamezen ukrep je na razpolago ločena razpisna dokumentacija, dostopna na občinski spletni strani. Morebitni vlagatelji jo lahko dobijo tudi na oddelku za gospodarske dejavnosti Občine Krško.

Vloge z vso zahtevano dokumentacijo morajo prispeti na naslov Občine Krško najkasneje do 18. septembra, so še sporočili z občine.