jelincic monika selitev gp4 Svet24.si

FOTO: Tako se je Zmago znebil Monike in njenih ...

polna luna Dobra karma

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 12. decembra

hranjenje Svet24.si

Iz domov za starejše: polovica je podhranjenih

ženska Dobra karma

Nihče ne sme imeti večje moči nad vašimi ...

nada Njena.si

Življenjska bitka gospodarice Nade

tanja in rene večerja Njena.si

Tanja in Rene ujeta na romantični večerji

Novice Krško

FOTO: 130.000 evrov za mala podjetja

Piše: STA

Čas objave:
28.08.2018 07:55

V Občini Krško se je do 18. septembra možno prijaviti na občinski razpis podpore oz. dodeljevanja proračunskega denarja za pospeševanje razvoja malega gospodarstva za tekoče leto. Razpis predvideva skupaj 130.000 evrov nepovratnih sredstev za subvencioniranje naložb v novo opremo, svetovanje in druge podporne storitve.

Po podatkih krške občine razpis denarno podporo po pravilu de minimis oz. pomoč, ki zaradi svoje višine ne izkrivlja ali ogroža konkurence in ne predstavlja državne pomoči, predvideva tudi za svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, za svetovanje pri promociji izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, pri dodatnih izobraževanjih ter podobno.

Upravičenci do omenjene podpore so mikro in majhna enotna podjetja ter samostojni podjetniki posamezniki na območju Občine Krško, ki izpolnjujejo pogoje v skladu z zakonodajo o gospodarskih družbah, ter strokovna društva in združenja na področju podjetništva s sedežem dejavnosti na območju krške občine.


Do navedene podpore so upravičena tudi mala podjetja s sedežem dejavnosti izven te občine, a le v primeru naložb poslovne enote v Občini Krško z najmanj dvema tretjinama zaposlenih za nedoločen čas s stalnim bivališčem v tej občini. Če ima podjetje sedež dejavnosti zunaj Občine Krško, lahko vlogo vloži le za ukrepe, ki se nanašajo na njegovo poslovno enoto v krški občini, so pojasnili.

Za vsak posamezen ukrep je na razpolago ločena razpisna dokumentacija, dostopna na občinski spletni strani. Morebitni vlagatelji jo lahko dobijo tudi na oddelku za gospodarske dejavnosti Občine Krško.

Vloge z vso zahtevano dokumentacijo morajo prispeti na naslov Občine Krško najkasneje do 18. septembra, so še sporočili z občine.