jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Obnova Rajkove hiše v polnem teku

Piše: RK Novo mesto, N. R.

Čas objave:
18.06.2018 10:37

Humanitarna akcija Območnega združenja RK Novo mesto Pomagajmo družini Rajk že dober mesec poteka na gradbišču Rajkove hiše. Predvidevajo, da bodo dela zaključili do 15. julija letos.

2 - Napolnjen keson za odvoz.jpeg

Ko so začeli z deli, so kmalu videli, da je hiša v zelo slabem stanju in da bodo potrebna dodatna dela, ki jih prvotno niso predvideli. Prizadevajo si, da bi s skrbnim načrtovanjem del in s pomočjo donatorjev v materialu in delu poskrbeli za tako sanacijo hiše, ki bo Rajkovim omogočila normalno življenje.

Podjetje Pagras je z direktorjem Matjažem Pavlinom, ki vodi inženiring obnove, najprej poskrbelo za priklop mobilne hiške in kontejnerja pred Kulturnim domom v Podhosti, kjer Rajkovi sedaj prebivajo, potem pa za rušitvena, zidarska, elektro-instalacijska dela (material je prispevalo podjetje Utrip) in za priklop hiše na kanalizacijo.

Za koordinacijo del pri obnovi sanitarij, vodovoda in centralnega ogrevanja je donatorsko poskrbel Uroš Urbančič, ki je v akcijo pritegnil tudi prijatelja Borka Jelića in Francija Skubica. Skupaj so dobrodelno izvedli vsa strojno-instalacijska in keramičarska dela.

Kleti niso nameravali sanirati, a je nakup nove peči zahteval ureditev kurilnice in postavitev dimnika. Material za razvod centralnega ogrevanja in kanalizacije je donatorsko prispevalo podjetje Tilia. Vhodna vrata in okna s komarniki in policami je v vrednosti 5.000 evrov doniralo podjetje Roletarstvo Medle. V akcijo se je že drugič vključila Komunala Novo mesto in tokrat poskrbela za odvoz mešanih gradbenih odpadkov.

Pri izbiri pohištva so iskali različne možnosti pri mizarjih in se na koncu odločili, da pohištvo najbolj ugodno lahko kupijo pri M studiu. Direktor Marko Mervar je njihovo akcijo takoj podprl, prodajalec Borut Šimic pa pri njihovih dobaviteljih (Alples, Mizarstvo Bogovič, Siccabo, Gorenje GSI, Alveus) poskrbel za izredne popuste. Podjetje M studio bo akcijo podprlo tudi z denarno donacijo.

V mizarska dela se vključujeta tudi Mizarstvo Avguštin in Mizarstvo Šporar, pri čiščenju sodelujeta tudi oba Rajkova fanta. Mladi udeleženci njihovega Tabora humanosti bodo pomagali pri čiščenju hiše in okolice.

Upajo, da jim bo zaključna dela v kopalnici in kurilnici, slikopleskarska dela, polaganje talnih oblog, montažo vrat in pohištva, izdelavo napušča in ograje na stopnišču uspelo izvesti v naslednjem mesecu, tako da bi družina Rajk 15. julija obrnila nov list v svojem življenju.


Da solidarnost povezuje in daje rezultate, dokazujejo njihovi donatorji, ki z veliko usklajevanja, prilagajanja in potrpežljivosti izvajajo različna dela pri Rajkovih. Vsem velja njihova iskrena zahvala.

POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

TRR: SI56 0297 0025 9477 202
sklic: 00-903056 (pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK)
naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto

Zbirajo tudi SMS donacije za dobrodelno akcijo Pomagajmo družini Rajk na 1919 RAJK in RAJK5. Z geslom RAJK darujete 1 evro, z RAJK5 pa 5 evrov. Sodelujejo vsi mobilni operaterji.